Četiri festivala u jednom

Idući tjedan u Rovinju dugoiščekivani 17. Weekend Media Festival, otkriveni govornici

| Autor: Doria Mohorović
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


 Još sedam dana dijeli nas od dugoiščekivanog 17. Weekend Media Festivala u Rovinju. Medijski događaj godine održat će se od 19. do 22. rujna na već dobro znanoj lokaciji - u Staroj tvornici duhana. Organizatori otkrivaju da posjetitelje tijekom ovog izdanja očekuju brojne aktualne teme, među ostalim, kako se mijenja format newsa i što ljude očekuje u bliskoj budućnosti, je li bolji život produkcije u regiji, u čemu novinari griješe, o čitanju misli.

Na 17. izdanju najvećeg regionalnog festivala više od 200 panelista će na 9 pozornica otkriti sve tajne medija, HR-a, AI-a, komunikacija, marketinga i biznisa. Organizatori najavljuju i da je godinu dana prije "punoljetnosti" Weekend 17 odlučio počastiti vjernu publiku s čak 4 festivala u jednom – Weekend Media Festival, HR.Weekend, AI Weekend i Finance Weekend, a otkrili su i tko su govornici.

- Svi ljubitelji serije "Better Call Saul" doći će na svoje, jer na pozornicu Weekenda nam stiže Thomas Golubić, naše gore list koji je svojim istančanim glazbenim ukusom pokorio filmsku industriju, birao je glazbu za brojne serije i filmove, a otkrit će nam kako glazba doprinosi pripovijedanju na velikom ekranu.

Kad smo kod serija, za sve one koji su odrasli na kultnoj seriji "Bolji život", a i za sve one mlađe koji su čuli za taj fenomen, slavni glumac, redatelj i producent Dragan Bjelogrlić objasnit će sve veći interes inozemnih streaming platformi za naše filmove i kako se to odražava na regionalnu filmsku i TV industriju. Oni koji od filmske industrije više vole dobri stari miris papira doći će na svoje na predavanju Thomasa Eriksona, psihologa i autora bestsellera "Okruženi idiotima", koji će razjasniti nedoumice oko komunikacije te savjetima pomoći da kvalitetnije komunicirate kako u poslovnoj, tako i u privatnoj sredini.

Ovogodišnji Weekend u znaku je sreće i mindfullnessa, pa će se Eriksonu pridružiti i kolege psiholozi, koji i profesionalno znaju kako dohvatiti sreću i mir u 21. stoljeću, Micael Dahlen i Ali Fenwick, ističu organizatori.

Prvi put AI Weekend

Nakon prošlogodišnjeg zagrijavanja s temama o umjetnoj inteligenciji, ove godine prvi put se održava i AI Weekend, koji će okupiti stručnjake iz Googlea, Mete, OpenAI-ja, TikToka i drugih tehnoloških giganta.

U Rovinj tako stiže Evanna Hu, stručnjakinja za kibernetičku sigurnost i izvršna direktorica tvrtke Omelas, koja će govoriti kako se tvrtke i vlade suočavaju s novim izazovima u području cyber sigurnost s obzirom da su AI alati sada postali dostupni gotovo svima.

Na pozornicu stižu i Damir Sabol, suosnivač i bivši izvršni direktor Photomatha koji trenutno radi kao direktor i softverski inženjer u Googleu, Rodger Werkhoven, jedan od vodećih svjetskih stručnjaka na području umjetne inteligencije i nezavisni kreativni direktor u OpenAI-u, Mark Van Ryswyk, bivši direktor proizvoda u Tinderu, te Łukasz Gabler, menadžer za javnu politiku i odnose s vladom za Srednju i Istočnu Europu u TikToku.

Nakon predavanja, organizatori su osigurali večeri ispunjene druženjem i vrhunskom glazbom. Ove godine na "Out of home partyju" publiku će zapaliti sve popularnija domaća zvijezda Miach, a proslava će biti još veća jer CineStar Channels obilježava svoj 15. rođendan i dovodi planetarno popularnog DJ-a Fedde Le Granda, koji će, najavljuju organizatori, svojim nastupom prodrmati temelje stare Tvornice duhana Rovinj.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter