ulaz besplatan

Trodnevni H.O.G. Rally sljedeće godine u Puli i Medulinu, očekuje se oko 100.000 posjetitelja

| Autor: Doria Mohorović
(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)

(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)


Europski H.O.G. Rally, popularan godišnji event koji okuplja ljubitelje Harley Davidson motora, održat će se sljedeće godine u Puli i Medulinu! Očekuje se da će ovaj trodnevni događaj, u organizaciji Uniline Grupe i Harley-Davidsona, okupiti oko 50.000 sudionika i oko 100.000 posjetitelja, a ulaz će biti potpuno besplatan.

Na današnjoj konferenciji za novinare, Boris Žgomba, predsjednik Uprave Uniline Grupe, najavio je da će Rally donijeti poseban turistički i promotivni značaj za Hrvatsku.

- Ponosni smo što smo prepoznati kao ključan partner za ovako važan događaj koji ima snažan potencijal za promociju Hrvatske na globalnoj razini. Uniline Grupa, kao vodeća turistička kompanija u regiji, uvijek teži inovacijama i projektima koji unaprjeđuju turističku ponudu, a H.O.G. TM Rally svakako će biti najveći događaj ove vrste u narednoj godini, izjavio je Žgomba.

European H.O.G. Rally tradicionalno okuplja veliki broj zaljubljenika u motocikle, očekuje se sudjelovanje više od 20.000 Harley-Davidson motocikala, a poseban je i po spektakularnom defileu koji će iduće godine proći Medulinom i Pulom. Posebna atrakcija bit će "milenijsko fotografiranje" ispred pulske Arene, čime će se dodatno osnažiti međunarodna promocija ovih destinacija.

(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)

-Sudionici i posjetitelji imat će priliku uživati u bogatom programu, uključujući Harley-Davidson Expo i Demo zonu, Custom Bike Show, koncerte, shopping village te vođenim obilascima destinacija. Kao partner organizator, s dugogodišnjim iskustvom u turističkom poslovanju i organizaciji evenata uvjereni smo da ćemo našim gostima osigurati nezaboravan doživljaj i boravak u našoj destinaciji, izjavila je voditeljica projekta Danijela Matana. Istaknula je da se ne radi samo o nekom motociklističkom eventu, već je to šira priča koja uključuje cijelu zajednicu i zapravo je to jedan od posebnosti ovog događaja.

Mihael Idžaković, direktor medulinske turističke zajednice izrazio je ponos što su uspjeli u naumu da ovaj prestižni, svjetski poznati američki brand dovedu baš u njihovu destinaciju.

- Radi se o gostima velike platežne moći i to u svakom smislu predstavlja jedan kvalitativni iskorak u našoj destinaciji. Svi su oni vlasnici skupocjenih motora koji koštaju kao jedan veći obiteljski auto, ne mogu ponijeti ništa sa sobom jer su na motorima i onda uglavnom nose samo svoje novčanike i troše na destinaciji.

Također, radi se o gostima pretižno iz Austrije, Italije, Njemačke, a mi upravo bilježimo pad gostiju sa tih emitivnih tržišta ove godine, pa nadamo se da ćemo ih i na ovaj način probati vratiti, izjavio je Idžaković dodajući da event nema slabe točke. S obzirom na dnevnu potrošnju ovih gostiju od 100 do 150 eura, računaju da će samo u Medulinu ostvariti prihode od 15 do 20 milijuna eura, a što će se preliti na susjedne destinacije i na cijelu Istru.

Na to se nadovezala Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica pulskog tz-a, rekavši da će Pula i Medulin kao destinacije koje će ugostiti događaj, imati pjoš više efekata i benefita kroz promociju i kroz povratak gostiju.

- Fotografija motora ispred pulske Arene obići će svijet, a Istra će postati omiljeno odredište za mnoge zaljubljenike u motore. Ovi gosti će se sigurno vraćati u našu regiju. Što se tiče samog smještaja, osim Pule i Medulina, cijela Južna Istra će stvarno profitirati od toga, a vjerojatno i šire.

(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)

To su gosti koji se navečer zabavljaju i piju, međutim preko dana žele voziti motore i istraživati, a naša Istra ima puno lijepih lokacija i cestica za ponuditi, kojima je ljepše voziti nego Ipsilonom. Tako da će cijela Istra profitirati jer će si motoristi raditi izlete, posjećivati mjesta i restorane, istaknula je direktorica pulskog TZ-a.

Pročelnik Službe Gradonačelnika i Gradskog vijeća Pule Darko Tumpić istaknuo je otvorenost eventa prema građanima, odnosno da će svi moći u njemu sudjelovati.
- Kao Grad pružit ćemo svu moguću podršku da event prođe dobro, da budemo dobri domaćini i da, s druge strane, naši građani budu u tom kontekstu što zadovoljniji, rekao je Tumpić.

Jedan od najiščekivanijih dijelova događaja bit će defile Harley-Davidson motocikala, koja će se zbog logističkih ograničenja održati u kontroliranom broju od njih 2000, ali će, očekuju govornici, svakako biti nezaboravan prizor za sve posjetitelje i lokalno stanovništvo. Kako je rečeno, Uniline Grupa i Harley-Davidson ovim partnerstvom donose jedinstvenu priliku za promociju Hrvatske kao atraktivne destinacije, s posebnim naglaskom na jačanje turističke ponude u razdobljima izvan glavne sezone.

Uz domaćine eventa, Općinu Medulin i Turističku zajednicu Medulin te Grad Pulu i Turističku zajednicu Grada Pule, event podržali i Istarska županija, Turistička zajednica Istarske županije, Ministarstvo turizma te Hrvatska turistička zajednica.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter