paraolimpijac

Stolnoteniski klub Pula dočekao svog Bornu Zohila

| Autor: Glas Istre
(Reuters)

(Reuters)


U prepunoj dvorani Stolnoteniskog kluba Pula, sinoć je dočekan  mladi paraolimpijac, Pomerac, Borna Zohil i njegov trener Bogdan Đekić. 

Borna je s tek navršenih  18 godina  sudjelovao na netom završenoj Paraolimpijadi u Parizu i  ostvario odličan uspjeh i u igri parova i u pojedinačnom nastupu. Naime, ušao je  u četvrtfinale parova s Mirjanom Lučić, dok je u pojedinačnoj konkurenciji  stigao do osmine finala protiv sedmog igrača na svijetu. 

Bornu su uz njegove suigrače i trenere Stolnoteniskog kluba dočekali načelnik Općine Medulin Ivan Kirac i gradonačelnik Pule Filip Zoričić, uručivši mu  prigodne poklone.  

Ivan Kirac, načelnik općine Medulin čestitao je i Borni i Klubu te naglasio kako je osobito ponosan što je Pomer ove godine imao predstavnika na olimpijadi - Martina Dolenca i Bornu na paraolimpijadi. 

Iako se znatna sredstva za sport izdvajaju preko Sportske zajednice općine Medulin, nagrađuju se i izvanredni pojedinačni  uspjesi, pa je i ovom prilikom načelnik Ivan Kirac Borni uručio ček na 1.000 eura. 

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić pridružio se čestitkama na velikom uspjehu koji je Borna  postigao kao mladi igrač iz malog Kluba i iz malog Grada. Čestitao je i Klubu, naglasivši kako je svakom sportašu  bitna podrška kolega, obitelji ali i cijele zajednice. 

Borna i trener Đekić zahvalili su se svima na podršci i dočeku, skromno izjavivši kako  odmah nastavljaju s radom, treninzima i pripremama za slijedeća natjecanja. 

Predsjednik Kluba, Darko Šplajt poručio je Borni kako je jedan zid dvorane posvećen olimpijcima, na kojem je trenutačno fotografija i dres Tomislava Pucara, ali da će mu se tamo pridružiti i Borna poželjevši mu da nadmaši uspjeh Zorana Primorca, koji je sudjelovao na sedam olimpijada, što je za Bornu, s obzirom na njegove mlade godine itekako ostvarivo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter