predstavljanje

Traži se najbolja lokacija za novu plažu za osobe s invaliditetom u Rapcu

| Autor: Branko Biočić
(Snimio Branko Biočić)

(Snimio Branko Biočić)


U suradnji s izrađivačima elaborata u kojem je opisana detaljna analiza mogućnosti izgradnje ili uređenja i opremanja nove plaže za osobe s invaliditetom odnosno one prilagođene osobama s invaliditetom na području Rapca, labinskom tvrtkom Anemos Engineering d.o.o., jučer su u Velikoj vijećnici labinske gradske uprave predstavnici Grada Labina prezentirali potencijalne lokacije za provedbu ovog dugo priželjkivanog projekta.

(Snimio Branko Biočić)(Foto Grad Labin)

Prilagođena nepokretnim osobama

Prezentacija je bila prvenstveno usmjerena predstavnicima Udruge osoba s invaliditetom Labin, čije će mišljenje biti ključno u konačnom odabiru najadekvatnije lokacije za uređenje nove plaže, koja bi trebala zadovoljavati sve zakonima propisane standarde te biti potpuno prilagođena nepokretnim osobama, kao i onima slabije pokretljivosti.

Sa strane Grada Labina, potencijalne lokacije su predstavili Serđo Mandić, pročelnik Upravnog za komunalno gospodarstvo i upravljanje imovinom, Robert Mohorović, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i EU projekte te Borjan Batagelj, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti. Udrugu osoba s invaliditetom Labin predstavljali su predsjednica Janja Jurišić, tajnica Gordana Šumberac i dugogodišnji član i aktivni volonter Daniel Zahtila.

Pročelnik Mohorović je istaknuo da ovaj projekt ima veliki potencijal za sufinanciranje sredstvima Europske unije preko natječaja Lokalne akcijske grupe u ribarstvu »Alba«, u idućem ciklusu natječaja, dok je pročelnik Mandić naglasio važnost adekvatnog i neometanog pristupa vozilima i osiguravanja parkirnih mjesta za osobe s invaliditetom u neposrednoj blizini buduće plaže.

Idejni projekt

Nakon što su predstavnici Udruge osoba s invaliditetom dali svoje mišljenje i svoje prijedloge vezane kako uz potencijalne lokacije, tako i uz obvezne te dodatne sadržaje buduće plaže, izrađivači će krenuti u izradu idejnog rješenja, koje će po dovršetku biti ponovno predstavljeno kako udruzi i drugim zainteresiranim stranama, tako i građanima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter