sve pod kontrolom

FOTO & VIDEO / "Vatreni" dan umaških vatrogasaca: Osim požara na Bujštini, intervenirali na još dvije lokacije

| Autor: Glas Istre


ŽVOC Pula je u subotu u 14.43 sati zaprimio dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Buje, Bibali. Radilo se o požaru niskog raslinja, makije i šume na površini od 5 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 38 vatrogasca sa 15 vatrogasnih vozila (JVP Umag, DVD-i Buje, Oprtalj i Novigrad).

U pomoć zemaljskim snagama angažirana su dva protupožarana zrakoplova Canadair CL-415. Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 23.41 sati, javlja Hrvatska vatrogasna zajednica.

No, to nije bila jedina intervencija umaških vatrogasaca. Svega dvadesetak minuta nakon dojave o požaru u Bibalima, vatrogasci su primili još jednu o šumskom požaru na području Kanal kod Babića. Na teren su poslana tri vatrogasca s jednim vozilom, a dolaskom na intervenciju utvrđeno je da se radilo o zapaljenom smeću.

Kasnije popodne, u 18 sati, vatrogasci su zaprimili dojavu o osobi zaglavljenoj u liftu u Novigradu. Dva vatrogasca s jednim vozilom otišla su na teren, a pomogli su im i članovi DVD-a Novigrad (njih četvoro) s jednim vozilom.

Umaški vatrogasci sve su intervencije odradili uspješno te nitko nije stradao.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter