MANIFESTACIJE

Infetati skuhali najbolje šugo u Marčani, u Raklju koncert Atomaca

(Foto: ZTO Marčana)

(Foto: ZTO Marčana)


»Marčansko šugo«, tradicionalna gastro - zabavna manifestacija održana je u srijedu na igralištu u Marčani. Manifestacija je privukla oko 700 domaćih i stranih posjetitelja. Za najbolje šugo s palentom natjecalo se 14 ekipa, a prema mišljenju žirija najbolja su šuga skuhali Infetani, skupina prijatelja iz Marčane. Drugo mjesto osvojila je ekipa DVD-a Marčana dok je treće mjesto pripalo ekipi Marčanske maškare. Za svirku je bio zadužen »Tu i tamo Band«.

(Foto: ZTO Marčana)(Foto: ZTO Marčana)

- Ova manifestacija rezultat je uspješne suradnje civilnog društva s lokalnom zajednicom te ogledni primjer aktivnog sudjelovanja mještana u kreiranju autohtonog turističkog doživljaja s ciljem očuvanja tradicije, što TZO Marčana rado finacijski i logistički podupire. Pohvale NK Marčana, Lovačkoj udruzi Marčana, Marčanskim maškarama i DV Vrtuljak iz Marčane na organizaciji, rekla nam je Maja Bizjak, direktorica Turističke zajednice Općine Marčana.

Atomci u Raklju

U Raklju je također bilo veselo jer je u korti Grubić održan završni koncert 13. Festivala na dragom kamenu na kojem je svoj nastup imao legendarni pulski rock sastav Atomsko sklonište.

(Foto: ZTO Marčana)(Foto: ZTO Marčana)

- Ovaj Festival značajno obogaćuje kulturnu ponudu destinacije pretežito blues, jazz i rock koncertima, te uvijek zanimljivim predavanjima o povijesti Raklja i tradicijskoj baštini toga kraja, uz razne predstave, cabaret izvedbe i slično. Takav će sadržajni koncept TZO Marčana i dalje rado poduprijeti, rekla nam je direktorica Turističke zajednice Općine Marčana Maja Bizjak.

Iz Turističke zajednice Općine Marčana za danas na trgu u Krnici od 21 sat najavljuju Rokovu, još jednu pučku feštu uz bogatu ugostiteljsku ponudu i energičan nastup Night Expressa i Lare Demarin Benda.

- Na inicijativu mladog Krničana Danijela Škabića od 16 do 20 sati na školskom igralištu u Krnici održati će se 1. malonogometni turnir Rokova gdje će domaće ekipe sumještana odvažiti sportske vještine i ojačati zajedništvo. Stoga pozivamo sve da dođu podržati ovo druženje, kaže Bizjak.

(Foto: ZTO Marčana)(Foto: ZTO Marčana)

Nadalje, za nedjelju, je TZO Marčana organizirala filmsku večer. U Društvenom domu u Raklju, održat će se projekcija novog Netflixovog hit filma, akcijske triler komedije »The Union«.

- Naime dijelovi ove akcijske komedije, u kojoj glavnu riječ vode poznati glumci Mark Wahlberg i Halle Berry, sniman je 2022. godine na području Raklja, Starog Raklja i Rovinja, pa je samim time unaprijed zanimljiv publici s našeg područja, dodala je Bizjak.

Izložba u Krnici

U Turističko informativnom centru Marčane u Krnici, i dalje se može pogledati skupna izložbu umjetnica destinacije Marčana »Kreativna osobnost«. Kreativnu to radovi Ive Vrbanec Šarić, Ornele Škabić, Mirande Križanić i Rine Cukon. Izložba je otvorena do 1.09.2024. i može se razgledati svakim danom izuzev srijede, ujutro od 8 do 11 sati te predvečer od 19 do 21 sat.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter