lijepa priča iz labinskog stacionara

Željko Duić nakon amputacije prsta: "Zaslužuju veće plaće jer ni rođena mama me ne bi pazila kao oni"

| Autor: Branko Biočić
(Snimio Branko Biočić / Glas Istre)

(Snimio Branko Biočić / Glas Istre)


Željko Duić, 67-godišnji je poznati poduzetnik iz Rapca koji nas je pozvao u posjetu u labinski stacionar gdje leži već deset dana kako bi nam ispričao jednu lijepu i pozitivnu priču o hrvatskom zdravstvu. Željko je dobio začepljenje krvnih žila na obje noge zbog čega su mu amputirana dva prsta na nozi

Pohvale doktorima i osoblju

- Otkad znam za sebe, slušam svašta o hrvatskom zdravstvu, uglavnom loše, ali moja osobna iskustva su vrlo pozitivna. Prije dvije godine bio sam na operaciji u Osijeku gdje mi je dr. Kovač napravio bypass na lijevoj nozi. Operacija je uspjela, a moj status u osječkoj bolnici bio je jako dobar, počevši od sestara, liječnika i cijelog osoblja, odnos je bio fenomenalan. Nisam mogao doći u situaciju da mi ne ispune bilo kakvu želju i da me ne paze. Kada si bolesnik i pacijent, osobno ti ne može biti fenomenalno, ali pažnja i briga kojom sam bio okružen bile su fenomenalne.

(Snimio Branko Biočić / Glas Istre)(Snimio Branko Biočić / Glas Istre)

Nažalost, nakon dvije godine morao sam na operaciju druge noge u KBC Rijeka, gdje su mi na Sušaku amputirali dva prsta. Nakon operacije odnos liječnika i osoblja na Sušaku bio je također fenomenalan, da čovjek ne povjeruje u toliku brigu, skrb i pažnju pored toliko bolesnika. Nakon te operacije došao sam u Stacionar u labinski Dom zdravlja. Zaista nemam riječi kako bih opisao svu pažnju dr. Helene Vlačić i njezinog osoblja u Stacionaru. Toliko pažnje, ljubavi, skrbi i brige, to je nevjerojatno.

Skrb i pažnja za sve pacijente

Mogu slobodno reći da sam nakon operacije u Rijeci, samo zahvaljući njima spašen da ne izgubim cijelo stopalo. Želim im zahvaliti i neka se zna kakva institucija za skrb bolesnika postoji u Labinu, nije to samo skrb i pažnja za mene nego za sve pacijente koji ovdje leže i o kojima brinu ovi mladi ljudi. Očekujem da će Grad, Županija ili netko treći dodatno pobrinuti za ovu ustanovu i njezine ljude koji unatoč malim plaćama savjesno i odgovorno i s puno ljubavi obavljaju svoj težak posao. Zaslužuju veće plaće jer ni rođena mama me ne bi pazila kao oni, kaže Željko Duić, koji će uskoro izaći iz labinskog stacionara u puno boljem stanju nego što je ušao, jer već hoda, a kad izađe sjest će i za volan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter