SDP ROVINJ O SUKOBU PALIAGE I UGOSTITELJA

"Pokušaj zastrašivanja ugostitelja je zadnja kap koja prelijeva čašu već odavno prepunu samovolje, nereda i nerada IDS-ove lokalne vlasti"

| Autor: Glas Istre
(Snimili: Arhiva Glasa istre, Daniel Matić)

(Snimili: Arhiva Glasa istre, Daniel Matić)


Kako je već prenio Glas istre, u poznatom rovinjskom ugostiteljskom objektu Pineta u Rovinju, u subotu se dogodio incident, točnije sukob između rovinjskog ugostitelja Gordana Jurića i rovinjskog gradonačelnika Marka Paliage.

Sukob je danas komentirao i SDP Rovinj.

- Već duže vrijeme upozoravamo na samovolju i bahatost našeg lokalnog šerifa i njegove "ekipice", što se očituje u netransparentnom, nedemokratskom i manipulativnom upravljanju gradskim proračunom, kapitalnim investicijama i gradskim poduzećima.

Sukladno medijskim objavama, osuđujemo navodni fizički napad Gradonačelnika na ugostitelja, i to samo zato jer se drznuo kritizirati samovoljni i po korisnike štetan način upravljanja komunalnim otpadom. 

SDP Rovinj osuđuje svaki oblik nasilja, pa tako i navedeni čin pokušaja zastrašivanja i fizičkog uznemiravanja ugostitelja u njegovom vlastitom objektu. Smatramo to zadnjom kapi koja prelijeva čašu već odavno prepunu samovolje, nereda i nerada IDS-ove lokalne vlasti te tražimo ostavku gradonačelnika Marka Paliage na funkciju Gradonačelnika Grada Rovinj-Rovigno, prenose iz SDP-a Rovinj.

Nadalje komentiraju trenutnu situaciju u gradu

- Rovinj već duže ne funkcionira, divlja gradnja, prometni kaos, odvoz smeća, preskup, pretrpani i loše organizirani parking narušavaju kvalitetu života građana, a i kvalitetu godišnjeg odmora naših gostiju.

Sve to dešava se uz arogantnu preporuku gradonačelnika "da si pogledamo dalmatinske gradove u kojima je situacija još i gora", uz medijsku šutnju, disciplinu i toleranciju sugrađana nekako se gurne pod tepih, i život teče dalje.

No život i životna egzistencija većine građana koji ovise o turizmu uvelike ovise o uređenosti grada, dostupnosti javnih usluga, održavanju infrastrukture, komunalnom redu i čistoći. Istina je, nažalost, turizam nas sve hrani, a znamo da prašina i buka gradilišta, smeće koje leži po cijelom gradu, prljave i ljepljive ulice prepune fekalija, neispravna ulična rasvjeta i prometni nered, nikako ne odgovaraju tituli šampiona hrvatskog turizma i "destinacije s 5 zvjezdica".

U maniri "Quod licet Iovi, non licet bovi" usred sezone, tijekom lipnja i srpnja je u Rovinju bilo i većim dijelom još uvijek jest, aktivno 5 javnih gradilišta, usred Grada, bez imalo obzira prema građanima i njihovim gostima.

Kako je sam Gradonačelnik izjavio u medijima, zabrana radova u sezoni je za Visoki upravni sud sporna te ju u pravilu ukida, pa tako tu najnoviju informaciju ove godine, potaknuti primjerom gradske uprave, koriste i neki privatni investitori. 

- U međuvremenu kao objašnjenje za manji broj posjeta i otkazane rezervacije, na HRT-ovom dnevniku čujemo izjavu Gradonačelnika "mi ne robujemo brojkama, više smo fokusirani na kvalitetu".

Pod kvalitetom se kod nas očito podrazumijeva zujanje dizalice i bagera s obližnjeg gradilišta, parkiranje po zelenim površinama, plaže bez javnog WC-a (ili s WC-om koji nije u funkciji), smrad smeća koje viri iz spremnika, izmet ljubimaca po ulicama, ulice bez javne rasvjete, učestali nestanci struje itd.

Baš kao u Orwellovoj Životinjskoj farmi su i u Rovinju "Sve životinje jednake samo su neke jednakije od drugih", a svaki prigovor i negodovanje neće proći bez posljedica… uz velikodušnu izjavu "da sam ga udario u glavu bilo bi i težih tjelesnih ozljeda". 

Već i bez fizičkog nasilja kao metode zastrašivanja onih koji nisu oduševljeni likom i djelom vladajućih dosta je bilo ove nesposobne IDS-ove vlasti. Međutim, mi kao jedna uređena, razvijena demokratska sredina ne smijemo si dozvoliti ni najmanju naznaku tolerancije prema fizičkom nasilju. 

Gradonačelnik kao čelni čovjek Grada i najveći autoritet trebao bi predstavljati primjer uzornog ponašanja, tolerancije i otvorenosti ka demokratskom dijalogu. Marko Paliaga svojim je jučerašnjim postupkom potvrdio da nije dostojan uloge Gradonačelnika Rovinja, te stoga tražimo njegovu hitnu ostavku, komentiraju iz stranke.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter