zanimljive manifestacije

Regata, srednjovjekovni vitezovi i tradicijska glazba ovog vikenda u Barbanu

| Autor: Glas Istre
Tradicionalna manifestacija "Zasvirimo u Glavani parku" (Foto TZO Barban)

Tradicionalna manifestacija "Zasvirimo u Glavani parku" (Foto TZO Barban)


Ovog vikenda u Barbanu održavaju se brojne zanimljive manifestacije, gdje će zasigurno svatko naći ponešto za sebe.

Uvala Blaz bit će u subotu središte okupljanja jedriličara, gdje se održava se 14. po redu "Regata Barbanske rivijere". Sudjelovat će 25 brodica, regata počinje u 11 sati na Blazu, završava u 17 sati, a zatim kreće morska "Trka na prstenac" s gumonima u 18.30 sati. Dodjela nagrada i proglašenje pobjednika bit će u 21 sat.

Posjetitelji na ovaj način imaju mogućnost pogledati jednu najljepših regata na Jadranu. Organizatori pozivaju posjetitelje da dođu sa brodovima ili na kopno te budu dio spektakla punih jedara Raškog zaljeva.

Također u subotu, s početkom u 14 sati u dvorištu crkve sv. Nikole održava se druga "Srednjovjekovna Barbanska štorija". Na štoriji će osim udruge "Barbanska kula" sudjelovati i udruga Ordo Sancti Viti koje su zajedno pripremile bogat i sadržajan program.

Otvorenje festivala je u 14 sati, nakon čega je u 15 sati škola viteštva, u 16 sati prikaz kaligrafije, u 17 sati igrokaz s vješticom, a u 17.30 sati kreće škola srednjovjekovnih plesova. Na programu je u 18 sati srednjovjekovni medflix, u 18.30 sati su srednjovjekovne igre, a u 19 sati predstava "Povratak kralja", nakon čega slijede Fire show i Fire borba.

Također, u Glavani parku organizira se tradicionalna manifestacija "Zasvirimo u Glavani parku" s početkom u 20 sati, gdje posjetitelji mogu uživati u najljepšim istarskim melodijama u izvedbama vrhunskih harmonikaša.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter