Kreativne torbe za održivu budućnost

Održana radionica za djecu o izradi torbi od starih majica

| Autor: Branko Biočić
(Foto: Udruga Labin bez plastike)

(Foto: Udruga Labin bez plastike)


Djeca su u Labinu udahnula novi život starim majicama na radionici koju je u starom gradu organizirala inicijativa Labin bez plastike i udruge Vintage wave trgovine pa su stare majice postale unikatne torbe za odlazak u kupovinu. Labinska djeca i turisti zajedno su se i na taj način upustili u borbu protiv plastike pa su od starih majica napravili ekološke torbe promovirajući ujedno održivo stvaralaštvo.

Ova kreativna i ekološki osviještena radionica u starom je gradu okupila između 25 i 30 djece, koja su uživala u kreativnosti i održivosti. Starim su i dotrajalim majicama tako uz pomoć samo malo mašte i spretnih ruku udahnuli novi život u kojem je majica osvanula kao unikatna dizajnerska torba za kupovinu. Radionica je održana s ciljem promoviranja recikliranja i smanjenja upotrebe plastike, što su mali sudionici sa zadovoljstvom prihvatili. Osim domaće djece, radionice su privukle i nekoliko turista koji su bili oduševljeni organizacijom i idejom promicanja ekološkog ponašanja.

(Foto: Udruga Labin bez plastike)(Foto: Udruga Labin bez plastike)

(Foto: Udruga Labin bez plastike)(Foto: Udruga Labin bez plastike)

(Foto: Udruga Labin bez plastike)(Foto: Udruga Labin bez plastike)

Svim posjetiteljima bila je osigurana osvježavajuća voda s limunom, poslužena u višekratnim čašama, čime je dodatno naglašena važnost smanjenja plastičnog otpada. Projekt je sufinanciran sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter