ilegalno kampiranje

Od početka godine rovinjski komunalni redari kaznili 36 bespravnih kampista

| Autor: Glas Istre
(Foto: Grad Rovinj)

(Foto: Grad Rovinj)


Dolaskom sve većeg broja turista rovinjski komunalni redari provode pojačan nadzor nad javnim površinama te pridržavanju propisa prometnog i komunalnog reda.

S ciljem osiguravanja što bolje uređenosti javnih površina te održavanja sigurnosti u prometu, Odsjek za komunalno redarstvo Grada Rovinja svakodnevno provodi obilaske i kontrole cjelokupnog gradskog područja.

Od početka godine gradski komunalni redari kaznili su ukupno 36 bespravnih kampista na području Rovinja. Kazna za noćenje na otvorenom, odnosno u prirodi i uz more iznosi 200 eura, odnosno upola manje ukoliko se plati na licu mjesta.

Područje koje se kontrolira je veliko (oko trideset kilometara priobalja) i to od uvale San Polo do uvale Saline, odnosno zemljanim terenom do Rovinjskog Sela. Obzirom na veličinu područja posebno je važna i od velike pomoći suradnja građana koji nadležnom odjelu ili putem Smart Rovinj aplikacije javljaju prisutnost divljeg kampiranja.

Gradski komunalni redari zatečene kampiste uz naplatu kazne usmjeravaju na parkiralište Concetta i unutar zone Gripole-Spine’, gdje je izgrađena i dostupna cijela infrastruktura – voda, struja i sve potrebito za jednodnevno noćenje prije dolaska na svoje legalno odredište.

Voditelj odsjeka za komunalno i prometno redarstvo Elvis Prenc je ovom prilikom zahvalio Policijskoj postaji Rovinj na suradnji, te je najavio kako će se nastaviti aktivnosti u cilju suzbijanja ilegalnog kampiranja i ostale radnje koje su u nadležnosti komunalnog i prometnog redarstva i MUP-a.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter