konferencija za medije

Najveća investicija Općine: Cesta prema vatrogascima i Parku skulptura Dubrova napokon asfaltirana

| Autor: Branko Biočić
(Snimio Branko Biočić)

(Snimio Branko Biočić)


Tristotinjak metara ceste koji vodi od parkirališta ispred "Kockice" na  Dubrovi prema Javnoj vatrogasnoj postaji Labin i Parku skulptura Mediteranskog kiparskog simpozija napokon je dobilo asfaltnu podlogu.

Bio je to povod za konferenciju za novinare načelnice općine Sveta Nedelja Irene Franković, zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Labin Saša Stepančića i predsjednice Mediteranskog kiparskog simpozija Renate Kiršić Veselica.

(Snimio Branko Biočić)(Snimio Branko Biočić)

- Nakon dugog niza godina ova nerazvrstana cesta koja je bila u dosta lošem stanju sa dosta rupa napokon je asfaltirana 10. srpnja, a vrijednost radova iznosila je 51.700 eura. To je najveća investicija Općine ove godine i drago mi je da smo napokon uslišili višegodišnje vapaje iz Javne vatrogasne postrojbe koja pokriva cijelu Labinštinu pa korist od ove ceste imaju svi, rekla je Irene Franković, načelnica općine Sveta Nedelja a zapovjednik labinskih vatrogasaca Saša Stepančić je dodao

- Zahvaljujem općini Sveta Nedelja na razumijevanju za naš vapaj koji traje već dvadeset godina. Mi smo sami posljednjih godina u nekoliko navrata krpali rupe koje su stvarale problema našim kamionima prilikom odlaska na intervencije.

Zahvaljujem i Mediteranskom kiparskom simpoziju koji je uo općinu prepoznao naše potrebe, rekao je Stepančić. Renata Kiršić Veselica, predsjednica Mediteranskog kiparskog simpozija rekla je kako još predstoji rješavanje prolaza prilikom velikih manifestacija što neće biti problem.

- Jako sam sretna da je ova cesta asfaltirana jer imamo sve više posjetitelja i grupa pa se zajedno trebamo brinuti o parku. Apeliram na vozače da prilagode brzinu i ne ulaze vozilima u Park skulptura, zaključila je Kiršić Veselica.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter