PRIJAVE U TIJEKU

Radionice za djecu u parku skulptura na Dubrovi

| Autor: Branko BIOČIĆ
Oblutci na skulpturi Miroslava Šuteja iz 1977. u Parku skulptura Dubrova (Snimio Eduard Strenja / Arhiva)

Oblutci na skulpturi Miroslava Šuteja iz 1977. u Parku skulptura Dubrova (Snimio Eduard Strenja / Arhiva)


Udruga Mediteranski kiparski simpozij organizira tematske radionice za djecu s voditeljicom, ujedno autoricom radionica umjetnicom Marinom Rajšić. Radi se o dvije jednodnevne radionice koje će se odvijati 31. listopada i 4. studenog u prostoru Parka skulptura Dubrova. Prijave su moguće na mail [email protected], a broj sudionika je ograničen. Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a organizator osigurava sve materijale.

Park skulptura Dubrova mnogima je omiljeno mjesto za popodnevnu šetnju, rekreaciju, druženje, poligon za igru i, što je najvažnije, upoznavanje sa skulpturama relevantnih autora umjetničke scene. Radionica će biti usmjerena na istraživanje prostora Parka, (skrivenih) karakteristika pojedinih skulptura i načina unaprjeđenja iskustva posjetitelja iz perspektive djeteta. Nakon šetnje i upoznavanja sa zanimljivostima koje Park skulptura Dubrova čuva, polaznici će izrađivati znakove - smjernice koje će se ticati načina gledanja ili interakcije s pojedinom skulpturom. Znakovi će privremeno biti postavljeni u Parku.

Radionica Znakoviti park održat će se u ponedjeljak 31. listopada (ponedjeljak) s početkom u 10 sati, a namijenjena je djeci od 7 do 12 godina starosti. Radionica Obuhvat održat će se 4. studenog (petak) s početkom u 16 sati, a namijenjena je djeci od 7 do 12 godina starosti. Program Edukativnih šetnji i radionica u Parku skulptura Dubrova financijski potpomaže Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, a sufinanciraju Grad Labin, Općina Sveta Nedelja i Istarska županija Odjel za kulturu i zavičajnost.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter