...na zarečkom krovu

Osmo izdanje manifestacije na popularnom potoku u novom ruhu: Skakanje s Krova, vaterpolo turnir, radionice...

| Autor: Glas Istre
(Foto CMA Pazin)

(Foto CMA Pazin)


Centar za mlade "Alarm" iz Pazina i ove godine 20. srpnja organizira eko i volonterski, ali i rekreacijski, edukativni i zabavni događaj na Zarečkom krovu naziva "...Na Zarečkom krovu". 

Tijekom dana predviđen je turnir u vaterpolu, natjecanje u skokovima te natjecanje u žabicama (za male i velike). Za vaterpolo, svaka ekipa mora brojati pet članova i najviše tri zamjene, uz originalan naziv te uplatiti 50 eura kotizacije. Utakmice će trajati ukupno 6 minuta - 2 poluvremena po 3 minute.

Za natjecanje u žabicama sudionici sami skupljaju kamenje, a svaki natjecatelj ima pravo na tri bacanja i boduje se samo najbolji rezultat. Natjecanje u skokovima namijenjeno je punoljetnim osobama, a ocjenjivat će se tehnika, elegancija ili komičnost skoka s Krova.

Za sportska natjecanja možete se prijaviti porukom na društvenim mrežama CMA Pazin
(Facebook i Instagram), na e-adresu [email protected] ili na službeni broj +385 91 483 4391 (Gea). Prijave za vaterpolo turnir otvorene su do 18. srpnja. Za natjecanje u skokovima i žabicama zainteresirani se mogu prijaviti i na info pultu na dan manifestacije.

Novitet ove godine je dječji program koji promovira ekologiju i održivost. Djeca od 5 do 10 godina će moći sudjelovati u radionici "Grota s potoka", a u sklopu iste će tražiti i prebirati kamenje s Krova na koje će kasnije crtati. Radionica počinje u 14 sati te traje do 15.30.

Na radionici izrade fanzina, djeca će izrađivati knjižicu koju će urediti crtežima, kolažima, tekstom i herbarijem. Tema fanzina povezana je s Krvodilima (čudnovatim životinjama koje stvaraju ovogodišnji vizualni identitet manifestacije), životinjama i biljkama s potoka. Ova radionica počinje u 16 sati, a predviđeno trajanje je 2 sata te je namijenjena za djecu od 7 do 12 godina.

Manifestacija će završiti zabavnim programom na RocKastelu.

Osim događanja 20. srpnja, "Alarm" poziva zainteresirane građane na volontersku eko akciju 16. srpnja u 18 sati na kojoj će se uređivati lokalitet, a također se pozivaju da donesu i alat ako imaju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter