PUNa torba zajedništva

Istarski gradovi osigurali asistente u nastavi svojim školarcima, a digli su im i plaće

| Autor: Glas Istre
(Foto Grad Poreč)

(Foto Grad Poreč)


Uspješnom prijavom projekta "PUNa torba zajedništva I." gradovi Poreč i Rovinj su ove školske godine osigurali pomoćnike u nastavi za djecu s teškoćama u razvoju u osnovnim školama na područjima ta dva grada. Gradu Poreču osigurano je 260.000 eura iz Europskog socijalnog fonda Plus, dok se preostala sredstva osigurana iz proračuna Poreča i Rovinja.

Pomoćnici su pomoć pružali 17 učenika Osnovne škole Poreč i 6 učenika Osnovne škole Finida te im time značajno doprinijeli u društvenoj integraciji. Osim toga, Poreč je, obzirom na rast troškova života, drugu godinu zaredom osigurao veće satnice asistentima u nastavi iz svog proračuna.

!Sada, kad je školska godina završila, s ponosom ističemo pozitivne ishode projekta jer su pomoćnici u nastavi značajno doprinijeli boljoj komunikaciji i socijalnoj uključenosti učenika, olakšali obavljanje školskih aktivnosti i zadataka te unaprijedili suradnju s vršnjacima. Povratne informacije stručnog osoblja i roditelja potvrđuju da je projekt imao značajan pozitivan utjecaj na učenike s teškoćama u razvoju.

Grad Poreč ponosan je što može osigurati ovakvu podršku našoj djeci i omogućiti im jednake prilike za obrazovanje i društvenu integraciju. Radujemo se nastavku ovakvih projekata u budućnosti, jer ulaganje u obrazovanje i dobrobit djece predstavlja temelj za bolju i inkluzivniju zajednicu", napominje pročelnica za društvene djelatnosti u Gradu Poreču, Tihana Mikulčić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter