nakon ostavke predsjednice Vijeća

Gradsko vijeće Vodnjana do daljnjeg bez predsjednika

| Autor: Jelena Milović
Vodnjanska gradska palača (Arhiva Glasa Istre)

Vodnjanska gradska palača (Arhiva Glasa Istre)


Na današnjoj, 31. sjednici vodnjanskog Gradskog vijeća, vijećnici su jednoglasno prihvatili ostavku Romine Bilić, s kandidacijske liste grupe birača nositelja Edija Pastrovicchija, koja je ujedno ovom odlukom i razriješena dužnosti predsjednice Vijeća Vodnjana. Istovremeno, verificirao se mandat gradskoj vijećnici Nikolini Draković kao zamjenici vijećnice u vodnjanskom Vijeću, slijedom određivanja zamjenika s Kandidacijske liste grupe birača, na kojoj je Listi bila kandidatkinja za vijećnicu pod rednim brojem 12.

Vijećnik Kristian Biasol tražio je pojašnjenje ove iznenadne ostavke, tumačeći kako ih kao vijećnike to zanima, međutim, budući da su razlozi osobne prirode dobio je uputu da bi najbolje bilo tražiti pismeno očitovanje sad već bivše vijećnice i predsjednice Vijeća, ako ga ona želi dati.

No, novi predsjednik vodnjanskog Vijeća sinoć nije izabran - naime, za novog predsjednika Vijeća Vodnjana predložen je aktualni potpredsjednik Edin Bešić, a za izbor je glasalo šest vijećnika i isto toliko bilo ih je protiv njegova izbora. Vijećnici IDS-a tražili su od predloženog Bešića da se predstavi, ali i uputili opasku da on navodno ne zna talijanski jezik, kako se priča po Vodnjanu, premda je poznato da se ni u vodnjanskom komunalnom poduzeću ne može zaposliti bez znanja ovog jezika. Bešić je rekao za sebe da je dipl. inženjer brodogradnje, a za opasku i bojazan da ne zna talijanski da je potpuno neopravdana, budući da ga govori.

Kako Gradsko vijeće Grada Vodnjana nije donijelo Rješenje da se za predsjednika Gradskog vijeća izabere predloženi Bešić, a propisano je da Gradsko vijeće ima predsjednika kojeg Vijeće bira iz redova svojih članova većinom glasova svih članova Gradskog vijeća, ova će se točka ponovo naći na sljedećoj sjefnici Gradskog vijeća.

Bešić sad ostaje na mjestu potpredsjednika, a Gradsko vijeće Grada Vodnjana do daljnjega je bez predsjednika.


Podijeli: Facebook Twiter