OŠ VIDIKOVAC

Učenici proslavili 55. rođendan svoje škole i oduševili publiku svojim raznolikim talentima

| Autor: Vanesa Begić


Osnovna škola Vidikovac proslavila je nedavno svoj 55. rođendan u velikom stilu, obilježavajući više od pola stoljeća posvećenosti obrazovanju i zajednici. Za organizaciju programa zadužena je bila učiteljica Dea Dragosavac.

Jedna od glavnih atrakcija bila je izložba keramike, koja je obilježila 15 godina rada keramičke sekcije škole koju vodi učiteljica Jasminka Turčinov. Tu je bila i izložba likovnih radova sadašnjih i bivših učenika uz postav učiteljica Agnese Sgagliardi Trpčevski i Sanje Ćetković, kao i uvid u školske listove od 70-ih godina 20. stoljeća pa sve do danas koje je izložila učiteljica Sanja Pereša Macuka.

(Foto: OŠ Vidikovac)(Foto: OŠ Vidikovac)

Nagrade za visoko osvojena mjesta na državnoj razini natjecanja dobili su učenici Toma Uhač i Tino Rabar, te mentorica, učiteljica Sanja Milaković.

Brojni su učenici sudjelovali u prigodnom programu. Počelo jes nastupom Claudije Šuster, koja je izvela ulomak iz romana »Dnevnik Pauline P.« autorice Sanje Polak. Uslijedila je plesna točka učenika 1.a i 3.a razreda pod mentorstvom učiteljica Aide Dražić i Kristine Petrić s izvedbom »Kega ćemo zvati?«. Učenici 3.c razreda pod vodstvom učiteljice Edite Borojević recitirali su stihove autora Mladena Kušeca i Tine Mihaljević, dok su se Andrej Pavlović i Laura Baddad, uz mentorstvo učiteljice Bojane Manzin, predstavili s recitalima »Boškarin« i »Lipa Istrijanka«.

(Foto: OŠ Vidikovac)(Foto: OŠ Vidikovac)

Zbor prvašića izveo je »Kišobran za dvoje«, a Marta Špiranec iz 5.d razreda »Šparoge« Mate Balote. Učenici 5.a razreda pod vodstvom učiteljice Eveline Majcan Lenić izveli su »Div Dragonja«.

Dio programa bio je posvećen sportu, gdje je učitelj Branko Popović sa sportskom skupinom Taekwondoa prikazao svoje vještine, a plesna skupina Tići izvela je »Balun« pod vodstvom učiteljice Sanje Ćetković.

Glazbeni dio programa dodatno su obogatili Gabrijel Pučić na violini s glazbom iz filma »Pirati s Kariba«, te Bruno Krajcar, nekadašnji učenik OŠ Vidikovac danas u ulozi roditelja s pjesmom »Dragi kamen«. Zbor škole predstavio se izvedbom »Kaiserwald« u aranžmanu učitelja Zorana Gardaševića.

(Foto: OŠ Vidikovac)(Foto: OŠ Vidikovac)

Učenici 3.b razreda, pod vodstvom učiteljice Goranke Bašić, izveli su pjesmu »Pismo«, dok su učenici 1.b razreda izveli prigodni program »Volimo i čuvajmo prirodu« pod vodstvom Dragane Brčine Burazerović.

Učenici razreda 3.a, 3.c, 1.a, i 1.b pod vodstvom Tanje Jovanović Pap izveli su »Planet Earth«, a proslava je završena izvedbom himne škole.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter