do sredine listopada

Mijenja se stolarija, obnavlja fasada...: Počeli radovi na SŠ Eugena Kumičića

| Autor: Glas Istre
(Foto Grad Rovinj)

(Foto Grad Rovinj)


U Rovinju su ovih dana započeli radovi na uređenju Strukovne škole Eugena Kumičića. Cilj je unaprijediti uvjete rada i sigurnosti, što je od iznimne važnosti za učenike i djelatnike škole. 

Procijenjena vrijednost projekta iznosi 230.000 eura, pri čemu Grad osigurava 50.000 eura, dok preostali iznos sufinanciraju škola i Istarska županija. Planirano je da radovi traju do sredine listopada, a obuhvaćaju uređenje pročelja, pretres dijela krova te zamjenu dotrajale stolarije, čime će škola bitno izmijeniti svoj izgled. 

Nakon prethodnog uređenja prostorija unutar škole, kabineta i nabave opreme, zabilježen je značajan porast zainteresiranosti učenika za školske programe. Uspjesi i nagrađeni projekti škole također su doprinijeli ovom pozitivnom trendu.

Opći cilj projekta je unapređenje uvjeta rada i sigurnosti u obrazovnim ustanovama, a uspjeh će se mjeriti saniranim krovom i fasadom. Očekuje se da će ovi radovi značajno doprinijeti povećanju funkcionalnosti i sigurnosti te ukupnoj kvaliteti boravka učenika u ustanovi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter