kultura, gastronomija, sport

Petrova je tek uvod u bogato marčansko ljeto, evo što su sve pripremili

| Autor: Jelena Milović
Petrova protekla u odličnom raspoloženju (Foto TZ Marčane)

Petrova protekla u odličnom raspoloženju (Foto TZ Marčane)


Bogat program kulturno-zabavnih, gastro i sportskih događanja pripremili su ovog ljeta u Općini Marčana. Subotnja tradicionalna proslava Petrove, svetkovine sv. Petra i Pavla, protekla je u odličnom raspoloženju. Raspjevanu publiku na punom trgu zabavili su Ivana Kovač i Alfa Time Band.

Ove se godine obilježavanju Petrove, uz nogometni turnir koji je održan vikend prije, pridružio turnir u briškuli spod ladonje na placi u organizaciji udruge Marčanske maškare. Turnir je okupio 50-ak kartaša koji su igrali za cijele pršute i kolutove sira, uz vesele note Škico Acoustic Banda opisala je direktorica TZO-a Marčana Maja Bizjak.

(Foto TZ Marčane)Maja Bizjak (Foto TZ Marčane)

Brojna događanja

I u nastavku slijede brojna događanja koja će svojim sadržajem privući zasigurno brojne posjetitelje, s naglaskom na večernje sate. Klapska večer u portu uz Klapu Luka održat će se u Krničkom Portu već 5. srpnja u 21 sat, a 12. srpnja na rasporedu je Međunarodni orkestar Ethno Croatia & TradInEtno orkestar.

Pučka fešta "Sva kuntrada skupa" uz nastup Anelida održat će se u Divšićima, 13. srpnja, a već 14. srpnja na programu je Krnica Summer Sundays Music Nights uz Duo Sunset koji čine pjevačica Tea Mužić i gitarist Dario Budicini. Darko Rundek Trio nastupit će 20. srpnja, a dan poslije, 21. srpnja, ponovo slijedi program Krnica Summer Sundays Music Nights.

Istoga dana na rasporedu je predavanje "Lončarstvo u Raklju" Antona Percana, a "Usidri se za Rišpet" u Uvali Luka u Raklju održat će se 26. srpnja. Istoga dana na rasporedu je i Filmska večer uz projekciju filma iznenađenja. Dan kasnije, 27. srpnja, slijedi cabaret "Ča je život vengo..." u Raklju.

Kolovoz već prvog dana donosi Oliverove večeri – koncert u čast i na sjećanje Oliveru Dragojeviću, uz nastup Marka Tolje, Ante Gela, Bruna Krajcara i prijatelja u Sv. Agnezi u Starom Raklju. 2. kolovoza Stojan Matavulj & Jadran Vušković iz Daleke obale, imat će svoju cabaret večer, a 3. kolovoza održat će se tradicionalna gastro manifestacija "U Rakljansken loncu" i 30. smotra folklora "Rakalj u srcu", uz koncert etno benda Šćike na malonogometnom igralištu.

(Foto TZ Marčane)Raspjevanu publiku na punom trgu zabavili su Ivana Kovač i Alfa Time Band (Foto TZ Marčane)

Pučke fešte

Peruškačka noć, pučka fešta na malonogometnom igralištu Peruški održat će se 4. kolovoza, kada su na rasporedu i HRT-ovi prilozi novinara Marka Percana "Priče o Raklju". Pučka fešta - Filipanska noć održat će se 5. kolovoza na trgu Filipana, a 10. kolovoza slijedi koncert The Primotajo Blues Banda.

"Večer Cannesa u Raklju" održat će se 11. kolovoza, a do kraja kolovoza slijedi još Marčansko šugo 14. kolovoza, istoga dana i tradicionalni rock koncert Atomskog skloništa u Raklju te 16. kolovoza Rokova, pučka fešta uz Night Express te Laru Demarin i bend na trgu u Krnici.

"Kanat i svirka po domaću", koncert istarske tradicijske glazbe ispred crkve sv. Marije od zdravlja u Hreljićima održat će se 22. kolovoza, a 25. kolovoza ponovo je na rasporedu Krnica Summer Sundays Music Nights.

Cijelog ljeta može se u prostorima TZ-a u Krnici pogledati skupna izložba lokalnih umjetnica Ive Vrbanec Šarić, Ornele Škabić, Rine Cukon i Mirande Križanić "Kreativna osobnost". Izložba ostaje otvorena sve do 1. rujna, najavila je Bizjak.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum