LJETO U MARČANI

Predstavljen bogat program kulturno-zabavnih, gastro i sportskih događanja

| Autor: Jelena Milović
Predrag Pliško i Maja Bizjak predstavili ljeto (Snimila Jelena Milović)

Predrag Pliško i Maja Bizjak predstavili ljeto (Snimila Jelena Milović)


Načelnik Općine Marčana Predrag Pliško i direktorica TZO Marčana Maja Bizjak predstavili su bogat program kulturno-zabavnih, gastro i sportskih događanja za ljeto u općini. 

Skupna izložba lokalnih umjetnica Ive Vrbanec Šarić, Ornele Škabić, Rine Cukon i Mirande Križanić - »Kreativna osobnost« održat će danas u prostoru TZ u Krnici. Otvorenje je u 20 sati, a izložba ostaje otvorena sve do 1. rujna, najavila je Bizjak. Istoga dana na rasporedu je i 18. Malonogometni turnir Petrova 2024. Sve započinje u 17.30 sati, a pretpostavlja se kako će se finale igrati oko 23 sata. Pučka fešta - Petrova održat će se 29. lipnja, a nastupit će Alfa Time Band. Nakon toga slijedi koncert Ivane Kovač, sve to na trgu u Marčani, s početkom u 21 sat. Istoga dana organizira se i turnir u briškuli, na istom mjestu u poslijepodnevnim satima.

Stare i nove tradicije

Klapska večer u portu uz Klapu Luka održat će se u Krničkom Portu 05. srpnja u 21 sat, a 12. srpnja na rasporedu je Međunarodni orkestar Ethno Croatia&TradInEtno orkestar, održat će koncert ispred crkve sv. Marije od zdravlja u Hreljićima u 21 sat. Pučka fešta - Sva kuntrada skupa uz nastup Anelida održat će se u Divšićima u 21 sat 13. srpnja, a već 14. srpnja na programu je Krnica Summer Sundays Music Nights - Duo Sunset: Tea Mužić, vokal i Dario Budicin, gitara na trgu u Krnici od 19.30. Darko Rundek Trio nastupit će 20. srpnja u 21 sat kao koncert u sklopu 13. Festivala na dragom kamenu u organizaciji Agencije MT -Muzejsko-galerijski prostor Grubić iz Raklja, a dan poslije 21. srpnja ponovo slijedi program Krnica Summer Sundays Music Nights. Istoga dana na rasporedu je predavanje »Lončarstvo u Raklju« Antona Percana u 21 sat. »Usidri se za Rišpet«, tradicionalni koncert klape Rišpet u Uvali Luka u Raklju održat će se 26. srpnja u 21 sat, a istoga dana na rasporedu je i Filmska večer - film iznenađenja u 21 sat. Dan poslije, 27. srpnja slijedi Cabaret »Ča je život vengo...« nadahnut stihovima, prozom i novinskim reportažama Momčila Popadića u 21 sat u Raklju.

Kolovoz već prvog dana donosi »Oliverove večeri« – koncert u čast i na sjećanje Oliveru Dragojeviću, uz nastup Marka Tolje, Ante Gela, Bruna Krajcara i prijatelja u Sv. Agnezi u Starom Raklju u 21 sat. Dan poslije, 02. kolovoza Stojan Matavulj & Jadran Vušković (Daleka obala), imat će svoju cabaret večer, a već sljedećeg dana, 03. kolovoza održat će se tradicionalna gastro manifestacija »U Rakljansken loncu« i 30. smotra folklora »Rakalj u srcu«, uz koncert etno benda Šćike na malonogometnom igralištu, s početkom u 21 sat. Peruškačka noć, pučka fešta na malonogometnom igralištu Peruški održat će se 04. kolovoza u 21 sat, kada su na rasporedu i HRT-ovi prilozi novinara Marka Percana »Priče o Raklju«. Pučka fešta - Filipanska noć održat će se 05. kolovoza na trgu Filipana u 21 sat, a 10. kolovoza slijedi koncert The Primotajo Blues Banda u 21 sat.

Kanat, svirka i šugo

»Večer Cannesa u Raklju« uz prikazivanje nagrađenog kratkometražnog filma »Čovjek koji nije mogao šutjeti« i filma »Murina«, održat će se 11. kolovoza u 21 sat.

Do kraja kolovoza slijedi još Marčansko šugo, 14. kolovoza u 21 sat, istoga dana i u isto vrijeme tradicionalni rock koncert Atomskog skloništa u Raklju te dva dana poslije, 16. kolovoza - Rokova, pučka fešta uz Night Express & Laru Demarin i bend na trgu Krnica u 21 sat. »Kanat i svirka po domaću«, koncert istarske tradicijske glazbe ispred crkve sv. Marije od zdravlja u Hreljićima, održat će se 22. kolovoza u 19.30 sati, a 25. kolovoza ponovo je na rasporedu Krnica Summer Sundays Music Nights. Logističku podršku svim događanjima pružit će članovi DVD Marčana, čija je pomoć neprocjenjiva, naglasili su načelnik i direktorica.

Za Petrovu

Pučka fešta - Petrova održat će se 29. lipnja, a nastupit će Alfa Time Band. Nakon toga slijedi koncert Ivane Kovač, sve to na trgu u Marčani, s početkom u 21 sat. Istoga dana organizira se i turnir u briškuli, na istom mjestu u poslijepodnevnim satima.

Tolja, Krajcar i prijatelji

Kolovoz već prvog dana donosi »Oliverove večeri« – koncert u čast i na sjećanje Oliveru Dragojeviću, uz nastup Marka Tolje, Ante Gela, Bruna Krajcara i prijatelja u Sv. Agnezi u Starom Raklju u 21 sat.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of