volonteri koji brinu o labinštini

Valamar i ove godine podržao nabavu opreme za DVD Labin-Rabac

| Autor: Branko Biočić
(Foto Branko Biočić)

(Foto Branko Biočić)


Tvrtka Valamar je i ove godine podržala rad Dobrovoljnog vatrogasnog društva Labin-Rabac u cilju nabave nove vatrogasne opreme. DVD Labin-Rabac okuplja pedeset članova koji na volonterskoj bazi zajednički brinu o zaštiti područja grada Labina i okolice.

Uz primarnu zadaću prevencije i gašenja požara, njihovi članovi uključuju se i u intervencije na izvanrednim događajima, poput pomaganja Gorskoj službi spašavanja, a sudjeluju i u spašavanjima na moru.

- Zahvaljujemo Valamaru što nam već niz godina daje podršku koja će ovoga puta biti usmjerena u nabavu zaštitne opreme za nove članove DVD-a. U vatrogasnu opremu potrebno je redovno ulagati jer se troši u skladu s aktivnostima naših članova, a nužno ju je i modernizirati, tako da nam je drago što nas je Valamar i ove godine odlučio podržati, rekao je Donald Blašković, predsjednik DVD-a Labin-Rabac.

Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Labin-Rabac lani su sudjelovali u brojnim intervencijama, vježbama i treninzima, osiguravali su razne manifestacije, a bili su angažirani i u akcijama na poplavljenim područjima naselja u Rapcu i Kapelici. Valamar je podršku DVD-u omogućio kroz svoj godišnji natječaj putem kojeg podržava brojne organizacije koje doprinose svojim lokalnim zajednicama.

- Valamar kontinuirano surađuje s DVD-om Labin-Rabac, a brojni naši zaposlenici su i članovi ovog dobrovoljnog vatrogasnog društva. Na ovaj način želimo zahvaliti vatrogascima koji nesebično i hrabro pomažu svima kada god je to potrebno, izjavio je Sandi Sinožić, direktor destinacije Rabac u Valamaru.

Valamar podržava rad niza udruga i organizacija te redovito ulaže u javno dostupnu turističku infrastrukturu, a kroz brojne društveno odgovorne projekte i inicijative aktivno je uključen u brigu o lokalnoj zajednici.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater