bivši trofejni nogometaš Rijeke

Andrej Prskalo: "U vinarstvo i vinogradarstvo sam se zaljubio uz djeda"

| Autor: Branko Biočić
(Snimio Branko Biočić)

(Snimio Branko Biočić)


Turistička zajednica grada Labina organizirala je u Parku Hrvatskih branitelja manifestaciju Wine & Music night na kojoj je vina nudilo 16 vinara sa Labinštine a za glazbenu atmosferu pobrinuo se Marko Tolja. Svoja vina nudio je i Andrej Prskalo, bivši golman i kapetan šampionske Rijeke, sa sedam osvojenih trofeja najtrofejniji igrač u povijesti Rijeke koji je sada vratar drugoligaša Opatije s kojom je ušao u viši rang. Prskalo je proglašen i najboljim vratarem lige.

Od nogometa do vina

- Nakon nogometa uvijek sam volio s nonićem, koji mi je prenio tu ljubav, raditi u vinogradu, a sada na zalasku profesionalne nogometne karijere, mada još traje ona poluprofesionalna, zaljubio sam se u vinogradarstvo i vina i uživam u tome. Time se bavim već četiri godine, zadovoljan sam, imamo hektar i pol vinograda u Malim Goljima i pola hektara novih nasada koji će tek doći, ulažemo i veselimo se. Idealno bi bilo imati 4 do 5 hektara jer prostora imamo, sigurno će i o doći ako bude zdravlja. Trenutačno proizvodimo oko pet i pol tisuća litara vina, nešto rinfuzo a nešto ide u butelje, zadovoljni smo i plasmanom. Plasiramo na kućnom pragu i u nekoliko restorana u Rijeci. Za našu malu količinu dovoljno, rekao nam je Andrej Prskalo koji je za pultom nudio posjetiteljima svoja vina na kušanje. O završenoj nogometnoj sezoni dodaje:

- Zadovoljan sam da smo osvojili prvo mjesto i izborili ulazak u viši rang. To mi je dodatni motiv, imam 37 godina i branit ću dok mogu, dok sam zdrav, još nekoliko godina a iduću sigurno, dečki su dobri, imamo dobru momčad sa nekoliko mladih i potentnih igrača, neki bi mogli igrati i prvu ligu pa mislim da se nećemo boriti za opstanak. Veselim se novim pripremama i izazovima, govori Prskalo, a o tome koji su golmani po njegovom guštu na domaćim i stranim terenima kaže:

- Trenutačno je po zadnjim utakmicama u najboljoj formi bio Nevistić. I Labrović je jako kvalitetan golman koji je do same završnice držao visoku formu i branio odlićno, svakome se dogodi greška. Napravio je transfer u Augsburg što govori o njegovoj kvaliteti. I Lučić je dobar, žao mi je Malenice koji je isto kvalitetan golman i dobar dečko koji se ozlijedio. Hrvatska ima sigurno dosta dobrih golmana i nema brige za Hrvatsku reprezentaciju. Od stranih golmana volim Oblaka, Curtoa, Neur je godinama na visokoj razini, tu je i kvalitetni Alison, ima puno vrhunskih golmana vani. Kada pratim međunarodne utakmice uvijek pratim golmane, kaže Prskalo koji nažalost nije napravio međunarodnu karijeru iako je bio blizu nakon osvajanje šampionske titule Rijeke u kojoj je bio i kapetan a jednom je branio i za reprezentaciju.

Splet okolnosti

- Pratio me francuski Montepelier, gledali su me tri puta ali izgleda da mi nije bilo suđeno. Nisam imao menadžera. Splet okolnosti, možda je falio jedan klik iako je bilo ponuda. Kažu da ne treba žaliti za prošlošću. I sada sam dobio ponudu jednog bosanskohercegovačkog prvoligaša, ali ostajem u Opatiji gdje mi je dobro i gdje ću završiti karijeru, rekao je Prskalo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater