običaji i tradicija vodnjanštine 

Uskoro opet počinju besplatni razgledi Vodnjana. Evo što sve možete saznati u interaktivnoj šetnji gradom

| Autor: Glas Istre
(Foto: TZ Vodnjan)

(Foto: TZ Vodnjan)


Turistička zajednica grada Vodnjana ove godine nastavlja s organizacijom besplatnih razgleda grada Vodnjana u suradnji s lokalnim turističkim vodičima. Besplatni vođeni razgledi namijenjeni su svim posjetiteljima, turistima, odnosno svim zainteresiranima. Turistička zajednica ovakvim besplatnim razgledima promovira svoju destinaciju i njene prirodne, povijesne, kulturne i gastronomske posebnosti.

Vođeni razgledi organiziraju se na četiri jezika. Prva ovogodišnja tura započinje u utorak 2. srpnja, a kroz srpanj i kolovoz odvijat će se svakim utorkom i četvrtkom s početkom u 10 sati.

Sam obilazak kreće ispred ureda Turističke zjadenica grada Vodnjana na Narodnom trgu 10. U Vodnjanu je organizirano besplatno stručno vodstvo uz licenciranog vodiča na engleskom, talijanskom, hrvatskom i njemačkom jeziku.

Sudionici vođenja moći će saznati zašto Vodnjance nazivaju Bumbarima, što se to krije u najvećoj crkvi u Istri, kako su se gradili kažuni, gdje se krije najuža ulica u Istri, zašto je vodnjansko maslinovo ulje među najcjenjenijim maslinovim uljem u svijetu, gdje je zasjedala inkvizicija i još mnogo toga kroz zanimljivu i interaktivnu šetnju gradom.

Predviđeno trajanje obilaska je oko sat i pol, nakon čega će se posjetitelji uputiti i na druge sadržaje koje mogu samostalo prema vlastitim željama posjetiti, od degustacije vina, maslinovog ulja, sira ili pršuta, do odlaska u ugostiteljski objekt, posjet uljari i masliniku, posjet obližnjim lokalitetima (srednjevjekovni Guran, Sv. Foška, kažuni) i naseljima (Galižana, Peroj, Barbariga i drugi).

Sudionici besplatnih vođenja moći će koristiti tijekom obilaska proširenu stvarnost te tako imati priliku virtualno vidjeti nekadašnji kaštel koji se nalazio na glavnome trgu, kažun, upoznati poznate Vodnjance koji su u Vodnjanu živjeli, boravili i stvarali te vidjeti odabrane predmete pronađene na lokalitetu Dragonera.

Ovim se putem želi turiste koji borave na cijelom području Vodnjanštine i šire upoznati s gradom Vodnjanom, pružiti im dodatan sadržaj i ujedno na drugačiji način promovirati kulturu, običaje i tradiciju Vodnjanštine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom