PRVI DIO PROJEKTA EDUCA 60 PLUS

Labinski penzioneri prošli obuku informatičke i digitalne pismenosti

| Autor: Branko Biočić
(Foto: SUH Labin)

(Foto: SUH Labin)


Nakon uspješno realizirane prošlogodišnje obuke usmjerene dodatnom razvijanju digitalnih kompetencija članica i članova SUH Podružnice Labin, i ove godine uspješno je realiziran prvi dio projekta EDUCA 60+. Digitalna pismenost danas je važna životna vještina koja definitivno može obogatiti kvalitetu života starijih osoba.

Kao i prošle, i ove godine projekt je realiziran sredstvima Grada Labina kroz Javni natječaj za sufinanciranje programa i projekata udruga i neprofitnih organizacija za 2024. godinu – Razvoj civilnog društva. I ove godine partner na projektu EDUCA 60+ bila je Gradska knjižnica Labin. Kroz sedam dvosatnih radionica 19 polaznika i polaznica u veseloj i opuštajućoj atmosferi učilo je o opcijama korištenja pametnih telefona, općenito snalaženje i pretraživanje interneta, korištenje elektroničke pošte, korištenje aplikacija za internetsko bankarstvo i educirali se o online uslugama.

Kroz obuku povećali su svoje kompetencije, vještine i znanja korištenja komunikacijsko informatičkih alata a sve zahvaljujući simpatičnoj voditeljici obuke, informatičarki Adriani Batelić. U mjesecu rujnu bit će organizirana druga grupa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter