ekskluzivni vinski event

FOTO / Prvi put u Hrvatskoj: Decanter dodijelio nagrade hrvatskim vinarima

| Autor: Zvonimir Guzić


Golf Adriatic Clubhouse Kempinski kod Umaga bio je domaćin "Decanter 2024 Winners Showcasea", manifestacije koji prvi put u Hrvatskoj zajednički organiziraju udruga vinogradara i vinara Vinistra i Decanter, najutjecajnije ocjenjivanje vina na svijetu.

Na ekskluzivnom vinskom eventu predstavilo se 40 vina hrvatskih vinarija koja su osvojila medalje na ovogodišnjem ocjenjivanju Decanter Wine World Awards (DWWA) čiji su rezultati objavljeni prije desetak dana.

Prije same dodjele nagrada skupu su se obratili neki od eminentnih gostiju među kojima su bili Tugomir Majdak, izaslanik premijera RH Andreja Plenkovića, Željko Stašević, generalni menadžer hotela Kempinski Adriatic Istria, Ezio Pinzan, izaslanik župana Istarske županije Borisa Miletića, Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, gradonačelnik Umaga Vili Bassanese, predstavnice Decantera Caroline Gilby i Sylvia Wu, Denis Ivošević, direktor Turističke zajednice Istarske županije, Milovan Popović, direktor Turističke zajednice Umag i Luka Rossi, predsjednik udruge Vinistra.

- Čestitke svim nagrađenim vinarima na ovoj eminentnoj manifestaciji, što je još jedna potvrda kvalitete u proizvodnji i prezentaciji vinske industrije u Hrvatskoj. Sve to je još jedan sjajan doprinos turističkoj ponudi uz koju ide i gastronomija i ovo je potvrda da je hrvatski turizam na dobrom putu promicanja kvalitete i izvrsnosti, rekao je na otvaranju skupa direktor HTZ-a Staničić.

U ime Decantera prisutne su pozdravile Caroline Gilby, zadužena za Balkan, srednju i istočnu Europu i Sylvia Wu, predstavnica za Aziju i sjever Europe, istaknuvši kako ove medalje nisu došle iz kurtoazije, već imaju svoju težinu i predstavljaju vina vrhunske kvalitete, čestitavši hrvatskim vinarima na uspjehu.

- Možemo reći da je ovo svojevrsna kruna našeg tridesetogodišnjeg djelovanja, nakon manifestacije Vinistra uspjeli smo prvi put u Hrvatsku dovesti Decanter, jedan od najrelevantnijih svjetskih faktora kad su vina u pitanju. Nadamo se da će ovo biti poticaj i vinarima u ostalim dijelovima Hrvatske da svi zajedno izgradimo kvalitetnu vinsku kartu prepoznatljivu u cijelom svijetu, rekao je Luka Rossi, predsjednik udruge Vinistra.

Uz Decanter, globalni svjetski vinski brend, udrugu Vinistra i Hrvatsku turističku zajednicu, partneri na ovom za hrvatsku vinsku scenu važnom projektu su Turistička zajednica Istarske županije, Turistička zajednica grada Umaga i Kempinski Hotel Adriatic Istria.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater