DIGITAL DESTINATION

Virtuoso projekt: Istra kao atraktivna luksuzna destinacija za Amerikance

| Autor: Glas Istre
(Snimio Zvonimir Barišin/Pixsell)

(Snimio Zvonimir Barišin/Pixsell)


Zagreb, Dubrovnik i Istra su još jednom predstavljeni kao vrlo atraktivne i tražene destinacije među američkim turistima više platežne moći, zahvaljujući suradnji Virtuoso konzorcija i triju turističkih zajednica koje dugi niz godina ulažu u promociju u sjevernoameričko tržište – Turističke zajednice grada Zagreba, Turističke zajednice Istre i Turističke zajednice Dubrovnika. 

Najnoviji projekt Virtuoso Digital Destination (VDD) osigurao je veći prostor i platformu za opsežniju prezentaciju ponuda navedenih destinacija, edukaciju te interakciju s Virtuoso mrežom agencija i turističkih savjetnika. Zahvaljujući spomenutim turističkim zajednicama, Zagreb, Dubrovnik i Istra su prve europske destinacije koje sudjeluju u Digital Destination projektu, odmah nakon Australije, Kanade i Los Cabosa.

VDD projekt osmišljen je u cilju poboljšanja iskustva korištenja Virtuoso.com, vodeće globalne mreže specijalizirane za luksuzna putovanja, nudeći platformu posvećenu atraktivnim odredištima.

U kreiranju sadržaja Zagreba, Istre i Dubrovnika sudjelovali su djelatnici navedenih turističkih zajednica, Virtuoso tim i 3 poznata novinara, a sadržaj je dostupan na poveznici

Direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević kazao je: "Iako US market u ukupnom udjelu na području Istre ne ulazi u top 10 najznačajnijih tržišta, ono je za Istru itekako važan segment. Ta činjenica posebno vrijedi za period u zimskim mjesecima, pred i posezoni, kao i u cjenovno višem razredu kvalitetnijeg smještaja kada ne samo Amerikanci, već i druga daleka tržišta pod okriljem Virtuosa u većem broju posjećuju Istru. 

Biti dio obitelji Virtuoso je za Istru posebno važno i iz razloga što veliku pažnju posvećujemo održivom i odgovornom razvoju s jedne strane, dok s druge inovativni razvojni projekti koji su povezani sa wellbeingom, zdravljem, pomlađivanjem i dugovječnošću je nešto što gosti Virtuosa itekako cijene, prepoznaju i kupuju.

Obzirom da se na razini Istre godišnje investira oko 300 milijuna eura u novi razvoj, podizanje razine kvalitete smještaja i usluge, u podizanje konkurentnosti svih destinacija u Istri, zajedničko partnerstvo s Virtuosom je od neprocjenjive važnosti".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum