VREMENSKA PROGNOZA ZA ISTRU

Dan je počeo lijepo, ali neverini su u najavi. Evo kakvo nas vrijeme čeka idućih dana

| Autor: Glas Istre
(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)

(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)


Novi je tjedan u mnogim mjestima počeo uz kišu, glavninom u noći i ujutro, a tijekom dana bilo je dosta sunca uz toplinu i sparinu. Slično se predviđa i u utorak i srijedu - s promjenljivom naoblakom treba računati na mjestimičnu kišu i grmljavinu te lokalno i izražene pljuskove, prognoza je HRT-a. 

Njih će u četvrtak biti manje, a od petka je izgledno većinom sunčano pri čemu će temperatura porasti na vrijednosti oko 30 stupnjeva. Vruće te pretežno sunčano potkraj tjedna i na moru.

Od utorka do četvrtka i ondje valja računati na promjenljivu naoblaku te lokalne neverine ili mjestimičnu kišu, u srijedu uz jugo koje će okrenuti na sjeverozapadnjak. Nakon narančastog upozorenja na buru koja je imala i orkanske udare, u utorak će ona slabjeti, ali još uz žuto upozorenje.

IstraMetova trodnevna prognoza

UTORAK - Djelomice sunčano, ali i nestabilno vrijeme uz čestu pojavu lokalnih pljuskova, dok će na moru biti grmljavinskih neverina. Puhat će umjerena i jaka bura, a na moru zapadne Istre sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od 15 do 20 °C, dnevne vrijednosti između 26 i 30 °C.

SRIJEDA - Djelomice sunčano, ali i vrlo nestabilno vrijeme uz mjestimičnu kišu, a mogući su i izolirani grmljavinski neverini. Puhat će slab do umjeren vjetar promjenjivog smjera, na otvorenom moru većinom jugozapadnjak, a na dijelu područja sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od 14 do 19 °C, dnevne vrijednosti između 24 i 28 °C.

ČETVRTAK - Pretežno sunčano, ali i dalje razmjerno nestabilno vrijeme, na moru uz mogućnost pojave izoliranih neverina, dok u gorju može biti pljuskova. Puhat će većinom slab do umjeren sjeverozapadnjak.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter