UMAGIČNO LJETO

I ove godine nudi nam se bogat program iz redova zabave, kulture i glazbe na raznim lokacijama Umaga

| Autor: Zvonimir Guzić
(Snimio Matej Grgić)

(Snimio Matej Grgić)


U organizaciji Ustanove Festum, potpomognute Gradom Umagom, Turističkom zajednicom grada Umaga i UPT Trieste, u ponudi je i ove godine bogat ljetni program kojeg su na konferenciji za medije ispred Gradske kavane na Trgu slobode predstavile Larisa Gašperini i Iva Jakac Brajković iz Ustanove Festum.

"Umagično ljeto – L’estate magica di Umago" i ove nam godine nudi red zabave, red kulture i red glazbe na raznim lokacijama Umaga. Brojni izvođači, uz nekoliko doista zvučnih imena glazbene i umjetničke scene Hrvatske i inozemstva, zasigurno će privući ljubitelje glazbe i umjetnosti.

Larisa Gašperini i Iva Jakac Brajković (Foto: Festim Umag)Larisa Gašperini i Iva Jakac Brajković (Foto: Festim Umag)

Dva glazbena žanra

Ljetni program će posjetiteljima niti ponuđen u dva glazbena žanra. Za zabavu, kulturu i ljetno kino bit će zadužen program "Umago summer", dok će za one istančanog ukusa usmjerenog klasici biti posvećena "Umago classica".

Trg slobode, Trg 1. svibnja, amfiteatar u parku Humagum te MMC galerija Grada Umaga bit će lokacije raznih evenata u sklopu "Umago summer" zabave. Otvorenje ljetnog programa odvit će se uz plesnu manifestaciju na Trgu slobode "Umago balla", a svega nekoliko dana kasnije, 5. srpnja, na programu je fantastičan koncert Željka Bebeka. Slijedi tradicionalna manifestacija "Sete Sois Sete Luas", dvodnevni festival koji se ove godine održava na Trgu 1. svibnja, nakon čega je u MMC galeriji svečano otvorenje izložbe Francesce Martinelli. Slijedi Crnogorska večer, Latino Summer Night, koncert "Rewind: Vasco Rossi", te tradicionalna humanitarna Fešta rajčice na Trgu slobode koja uz pregršt glazbe i zabave, nudi tjesteninu s Podravkinim proizvodima od rajčice po promotivnim cijenama, a sve u humanitarne svrhe.

(Snimio Matej Grgić)Željko Bebek (Snimio Matej Grgić)

Srpanj je još rezerviran za koncerte grupe New Avenue, Ballet Gala Evening by Plesnog centra Carlotta Grisi i Puhački orkestar "Naša sloga" Babići, a zadnji dan prije kolovoza u Umag nam dolazi Cristina D’Avena, legendarna pjevačica uvodnih špica animiranih filmova koji su godinama osvajali male ekrane talijanske televizije.

Osmi mjesec će također biti u znaku glazbe, a treba istaknuti legendu hrvatske zabavne glazbe Joleta koji će u Umagu nastupiti 17. kolovoza.

Slijedi koncert talijanskog benda Bandelia, otvorenje izložbe Branka Kolarića u MMC galeriji te koncert jednog od članova svjetski popularnih gitarista 40 Fingers – Emmanuele Graffiti. Kao finale "Umagičnog ljeta", 31. kolovoza, organizirat će se gastro-glazbena manifestacija "Umaška noć" na kojoj će Umažani i brojni posjetitelji moći uživati u gastro ponudi i vrhunskom koncertu popularnog i energičnog Luke Nižetića.

Osim koncerata i izložbi bit će tu i brojne filmske projekcije pod zvjezdanim nebom u okviru programu Ljetnog kina u amfiteatru parka Humagum.

Brojne fešte

Na području Umaga ove će godine sugrađani i turisti moći posjetiti i mjesne fešte, kao što su Bobićada, Fešta Svete Marije Magdalene u Zambratiji, Suze svetog Lovre u Lovrečici, Gospa snježna u Juricanima, Velika Gospa u Svetoj Mariji na Krasu, Fešta Moele te mnoge druge.

(Arhiva Glasa Istre)Fešta od rajčica (Arhiva Glasa Istre)

Krajem srpnja, od 19. do 27. srpnja, na rasporedu je još jedno izdanje teniskog spektakla ATP Plava Laguna Croatia Open Umag, na kojem će biti pregršt kvalitetnog tenisa, dobre zabave i bogate gastro ponude.

"Umago classica", s druge strane, dovodi fantastična imena iz svijeta klasike. U Župnoj crkvi gostovat će Tajana Vukelić Peić & Srđan Peić, Katja Markotić & Alejandro Cordova, Duo simplesmente te naša Umažanka Lara Makovac.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter