UMAGIČNO LJETO

Vertikalni ples na 33-metarskom umaškom zvoniku otvara ljetni program

| Autor: Luka JELAVIĆ
Umag

Umag


Sudeći po programu, u srpnju i kolovozu Umažane i njihove goste očekuje dugo, toplo Umagično ljeto, uz pregršt zabave, kulturnih i glazbenih sadržaja na raznim gradskom lokacijama. Umag će u ta dva mjeseca, u jeku turističke sezone, ugostiti brojne izvođače i umjetnike, koji će gostima i domaćinima učiniti ljetne večeri ugodnijim i nezaboravnim.

Nastup Marca Castellija

Bogat ljetni program u organizaciji Ustanove Festum te brojnih umaških ustanova, udruga i zajednica, na konferenciji za medije iznijele su predstavnice Ustanove Festum Larisa Gašperini i Iva Jakac Brajković. "Umagično ljeto" nudi dva potprograma, ovisno o glazbenom žanru. Zabava, kulturni program i ljetno kino svrstani su u blok pod nazivom "Umago summer", dok će posjetiteljima istančanijeg ukusa, ljubitelja klasične umjetnosti, više odgovarati sadržaji bloka "Umago classica".

"Umago summer" će i ove godine donijeti brojne zabavne sadržaje, posebno na Trgu slobode, Trgu 1. svibnja, u amfiteatru parka Humagum te u MMC galeriji Grada Umaga. Ljetni glazbeni program počinje već 1. srpnja kada će na Trg slobode stići vrhunski saksofonist i kompozitor Marco Castelli čiji će koncertni program biti popraćen vertikalnim plesom, što podrazumijeva da će plesači i plesačice svoje umijeće pokazati na 33-metarskom umaškom zvoniku. Bit će to jedinstveni događaj koji će na najljepši i najoriginalniji način otvoriti bogat ljetni program.

Program su predstavile Larisa Gašperini i Iva Jakac BrajkovićProgram su predstavile Larisa Gašperini i Iva Jakac Brajković

Slijede koncerti Opće opasnosti, Helem Nejse, Festival Sete Sois Sete Luas, White Headsi, Puhački orkestar "Naša sloga" Babići, Tedi & Medea, Marko Tolja s programom "Dear Mr. Sinatra" te vrhunski Giuliano, a ove će godine DJ Fabris prirediti i poseban program "Romantic jazz night". Osim koncerata, očekuju nas brojne plesne večeri, od Umago balla u organizaciji Zajednice Talijana Umag, baletne večeri „Ballet Gala Evening: Rhapsody in blue“ u organizaciji Plesnog centra Carlota Grisi, crnogorske večeri "Kolom kolo naokolo", Latino summer night uz DJ-a Fabris, sve do Dana srpske kulture. Ni ove godine neće nedostajati brojne filmske projekcije pod zvjezdanim nebom, u okviru programu Ljetnog kina u amfiteatru parka Humagum.

Lokalne fešte

Na području Umaga ove će godine sugrađani i turisti moći posjetiti i lokalne fešte, kao što su Gospa snježna u Juricanima, Velika Gospa u Svetoj Mariji na Krasu te tradicionalnu feštu u Moeli. Obilježje umaškog ljeta svakako je prestižni ATP turnir, teniski spektakl u Stella Marisu od 22. do 30. srpnja, gdje posjetitelje osim tenisa očekuje vrhunska zabava i drugi prateći programi.

"Umago classica" dovodi fantastična imena iz svijeta klasike. U župnoj crkvi gostovat će Saša Dejanović, Kvartet flauta "Sinfonico" te Ante Gelo sa svojim bendom, dok će na Trgu slobode svoje će koncerte održati BelCante - Sandra Bagarić, Martina Tomčić & Darko Domitrović te Klavirski duo - Bojan Zulfikarpašić & Vasil Hadžimanov. Tijekom srpnja MMC galerija Grada Umaga ugostit će niz kvalitetnih umjetnika. Nakon izložbe velikog umjetnika Gualtiera Mocennija, u srpnju će se u galeriji predstaviti Tisja Kljaković Braić, a u kolovozu slijede izložbe Fulvija Juričića, a potom Gianfranca Mikse.

Svakog ljeta u Umagu jedna je večer rezervirana za manifestaciju Fešta rajčica na Trgu slobode, a krajem kolovoza bit će održana i tradicionalna Umaška noć, uz nezaboravnu zabavu za sve sugrađane i turiste na Trgu 1. svibnja.

Umaško ljeto 2023. u cjelini donosi 18 koncerata, dvije kulturno - zabavne večeri nacionalnih manjina, četiri plesne i dvije jazz večeri, pet kino projekcija pod zvijezdama, dvije gastro manifestacije, četiri izložbe, tri mjesne fešte, festival "Pandemonium" u Svetom Pelegrinu, kao i ATP Plava Laguna Croatia Open.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter