obilježavanje međunarodnog dana joge

U subotu u Vodnjanu vođeni sat joge na otvorenom

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Povodom obilježavanja 77 godina neovisnosti Indije i Međunarodnog dana joge, Veleposlanstvo Indije u Republici Hrvatskoj i ove će godine organizirati mnoštvo evenata kojima se želi približiti indijska kultura, tradicija, filozofija, tehnologija, talent, zdravlje i wellness.

Ujedinjeni su narodi 21. lipnja proglasili Međunarodnim danom joge. Ovom će se prigodom tijekom lipnja na raznim lokacijama diljem Hrvatske održati besplatni satovi i radionice joge.

Turistička zajednica grada Vodnjana uključila se u obilježavanje ovoga dana te će u gradskom parku u subotu, 8. lipnja organizirati besplatan vođeni sat joge.

Sat će započeti vježbama disanja (pranayama) i kratkom meditacijom. Tjelesna praksa koja slijedi prilagođena je svakom te će se odvijati u stilu kreativne Vinyase (praksa joge koja istražuje put kroz položaje; ovdje se manje radi o zadržavanju poza, a više o istraživanju prostora između njih). Cilj sata je provesti ugodno i zabavno zajedničko vrijeme u zdravom okruženju te približiti praksu joge svima onima s malo ili nikakvim prethodnim iskustvom.

Sat joge na otvorenom počet će u 8.30 u suradnji s Ivonom Medić Nikolić, certificiranom instruktoricom joge i akademskom plesačicom.

Potrebno je donijeti vlastitu prostirku ili ručnik, bočicu vode te se obući u odjeću ugodnu za kretanje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter