lijepa vijest za sve rekreativce

Turistička zajednica središnje Istre iduća tri mjeseca organizira pješačenja po stazama središnje Istre. Donosimo detalje

| Autor: Glas Istre
(Foto: TZ središnje Istre)

(Foto: TZ središnje Istre)


Gosti koji dolaze u središnju Istru najčešće traže aktivan odmor i autentičnu Istru, zanimaju ih biciklističke i pješačke staze, kultura i gastronomija. Upravo stoga Turistička zajednica središnje Istre ove godine organizira Central Istria free walk experience po stazama predivne prirode i nezaboravnih krajolika.

Turistička zajednica središnje Istre tijekom lipnja, kolovoza i rujna organizira besplatna
pješačenja s vodičem na vlastitome području.

Prva na redu je staza nedaleko Pazina, jedna od najatraktivnijih u Istri, koja počinje u Grdoselu, nastavlja uz potok Malenice pa sve do Zelengrada (ili Starog grada) gdje se nalaze ostaci utvrde. Ova pješačka tura predviđena je 9. lipnja od 9 sati ujutro, a okupljanje je u Grdoselu.

Slijedeće pješačenje na rasporedu je u kolovozu za vrijeme punog mjeseca - noćna šetnja Full Moon walk od Boruta do Komarije, zatim u rujnu iz Lupoglava kreće „potraga“ za nestalim kaštelom Mahrenfels i posljednji Full moon opet u predvečerje, čeka se puni mjesec na brdovitom području općine Lupoglav. Ova uzbudljiva noćna tura planirana je 19. listopada, a okupljanje je u Borutu u 18.45 sati. 

Staze su lagane ili umjerene težine, duljine od 6,5 km do 12 km, a za sudjelovanje je potrebna prijava putem elektroničke pošte jer je broj sudionika ograničen.

Više informacija o ostalim pješačkim avanturama diljem središnje Istre dostupne su na www.central-istria.com.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter