Admira Žakula

Kandidatkinja HDZ-a za načelnicu Općine Raša: Lokalni izbori su izbor kvalitete života, odabir je na biračima

| Autor: Branko Biočić
Admira Žakula

Admira Žakula


Admira Žakula, dosadašnja HDZ-ova vijećnica u općinskom vijeću Raše jedna je od troje kandidata za novog načelnika općine Raša. O stanju u općini Raša i dosadašnjoj lokalnoj vlasti Žakula, kandidatkinja iz redova HDZ-a kaže:

- Već dugi niz godina nad Općinom Raša lokalna vlast provodi samovolju na način da se obezvrjeđuje pravo njenih stanovnika i na nijedan način ne uvažava potreba za rješavanjem problematike na ovim prostorima. U općini Raša postoje, uz sjedište Općine, i naselja u koja se nikada ulagalo ne bi li se kvaliteta života žitelja podigla na barem malo viši nivo. Tijekom čitave vladavine, uvijek prije lokalnih izbora, više od trideset godina iste stranke u koaliciji s partnerima, obećaju biračima boljitak do kojeg nikada nije došlo.

Općina stagnira

Općina stagnira u svakom pogledu. Rezultati govore sami za sebe. Krivi odabir nositelja općinske vlasti u Raši traje toliko dugo da je veći dio općine, zajedno s naglaskom na Krapan, Rašu, Trget i Koromačno direktno oštećen u svakom pogledu. Kao dugogodišnja najaktivnija oporbena vijećnica Općine Raša neposredno sam upoznata s problematikom na koju kao manjinski dio vijećnika nisam mogla i djelovati da bi se ispoštovalo pravednije i ispravnije rješenje. Želim ukazati građanima Raše da svojim odabirom načelnika odnosno načelnice direktno utječu na budućnost čitave općine, njene razvijenosti i standard svakog njenog stanovnika.

U više od 30 godina nijedna vladajuća struktura nije se pokazala kao ispravan odabir, zato su nam promjene neophodne i to odmah, jer sada je vrijeme. Ja ne nudim politiku, ne nudim politikanstvo, prazna predizborna obećanja. Moj angažman za mjesto načelnice Općine Raša je isključivo iz razloga da se spriječi sustavno uništavanje općine Raša, koja ima neiskorištenih potencijala za razvoj, ali očito nezanimljivih za dosadašnju stranačku politiku.

Moj program kao načelnice je primarno »radni«. Obuhvaća sve segmente u kojima jedinica lokalne samouprave može doprinijeti boljitku svojih građana s naglaskom na gospodarstvo, socijalna pitanja i poboljšanje uvjeta stanovanja, kaže Žakula te ističe da ono što je obuhvatila programom u svojoj prvoj predizbornoj kampanji, pokušala je realizirati s vladajućima, međutim, bez uspjeha. Obavezuje se da će započeto traženo kao vijećnica i dovršiti kao načelnica.

- To se odnosi na to da ću užurbano pokrenuti zaustavljeni projekt Aglomeracije za našu općinu i doprinositi da ga se završi u najkraćem roku, besplatno dodijeliti okućnice zgradama, formirati mjesne odbore za suradnju sa svim stanovnicima i uključivanjem istih u odlučivanje, prazne općinske stanove dodijeliti potrebitima na korištenje uz najam ili na prodaju, korisnicima koji su dugogodišnjem najmu općinskih stanova ponuditi stanove na prodaju po povoljnijoj cijeni od tržne vrijednosti, stanovnicima Krapna koji su stanove otkupili po cijeni umanjenoj za popust odobren od strane Vijeća uplaćeni iznos vratiti kroz subvenciju popravaka stanova odnosno zgrade.

Rješavat ću cestovnu infrastrukturu u općini Raša prema prioritetima potrebe, surađivati i biti potpora s postojećim i budućim udrugama i klubovima u općini Raša, komunicirati sa svim žiteljima općine. Vrata zgrade Općine u Raši biti će otključana i svaki djelatnik će biti na raspolaganju za komunikaciju i potrebe svakog stanovnika. Kada upravljanje postane vladanje što se nama u Općini Raša i dogodilo, onda je to kobno i za Općinu i za njene stanovnike.

Upravljat ću Općinom Raša zajedno s njezinim stanovnicima, Odluke će biti donešene zajednički za sva pitanja koja se tiču svakoga od građana. Njegovati ću kulturnu baštinu, rudarstvo i voditi općinu naprijed u bolju budućnost poštujući standarde za normalan i kulturan život unutar nje, poručuje Žakula te ističe da će stručnost i transparentnost rada Uprave biti dvije konstante kojih će se strogo pridržavati u obnašanju dužnosti prema građanima i Općini. Poziva sve građane općine Raša da izađu u nedjelju na izbore i da se nakon više od 30 godina vladanja iste stranke odluče za promjene, jer, kako kaže, Općini Raša su potrebne više nego ikada.

- Budite pokretači onoga što nam svima treba, a to su promjene. Promijenimo zajedno sve što treba u bolje. Jer mi to zajedno možemo i hoćemo, zaključila je Admira Žakula.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter