Lust auf Kroatien

I Nijemcima puna usta Poluotoka: Istra na 30 stranica najvećeg časopisa o Hrvatskoj

| Autor: Glas Istre
(Snimio Srećko Niketić/Pixsell)

(Snimio Srećko Niketić/Pixsell)


Veliki specijal o Istri, objavljen u njemačkom turističkom časopisu za ljubitelje Hrvatske "Lust auf Kroatien", upravo je izašao iz tiska. Radi se o ljetnom izdanju popularnog i najvećeg njemačkog turističkog časopisa o Hrvatskoj gdje je Istra zastupljena na čak trideset stranica, atraktivnim informacijama i novinama za ovu sezonu.

Kako ističe urednica časopisa Sandra Henderson, istarska povijest više je multikulturalna nego bilo gdje drugdje na tako malom grumenu zemlje. Pa ipak (ili možda baš zato) danas su kultura, hrana, vino i posebno divni ljudi na ovom poluotoku potpuno skladni.

(Foto TZ Istarske županije)(Foto TZ Istarske županije)

U krajoliku dominiraju tri različita tla te se dijeli na "bijelu", "sivu" i "crvenu" Istru. Obalni krajolici prepliću se valovitim brežuljcima i idiličnim riječnim dolinama u zaleđu. U cjelini, poluotok ima jedinstvenu prirodnu ljepotu. Danas je Istra kulturni "melting pot", oblikovan raznolikim povijesnim utjecajima, koji se odražavaju na njezinu arhitekturu, jezik i tradiciju.

U specijalu su posebno istaknuti kalendar ljetnih manifestacija diljem Istre te bogat koncertni program u pulskoj Areni kojoj su, među ostalom, posvećeni reci uz naslov "Vječna pulska Arena - Spomenik moći i kulture".

(Foto TZ Istarske županije)(Foto TZ Istarske županije)

Autorica specijala (ujedno i urednica časopisa), svoj je obol dala i Istarskoj malvaziji, zatim Grožnjanu kao utočištu umjetnosti i povijesti te Labinu kao povijesnom dragulju punu i rudarskoj baštini. Najava specijala objavljena je na naslovnici časopisa.

Izdanje se prostire na 148 stranica u kojima donosi mnogo zanimljivih informacija o Hrvatskoj, ljudima, kulturi i gastronomiji, a tiska se u nakladi od 50.000 primjeraka dva puta godišnje. Zajedno, tiskana i digitalna verzija dosežu preko 250.000 korisnika.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter