vremenska prognoza za istru

Još danas kratki predah od pljuskova i grmljavine. Temperature idu do 28 

| Autor: Glas Istre, Petar Radovan / Istramet
(Snimio Duško Marušić Čiči / Glas Istre)

(Snimio Duško Marušić Čiči / Glas Istre)


Danas u većini zemlje kratkotrajna stabilizacija vremena pa opet promjenjivo, uz povremenu kišu, pa i u obliku izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom, piše HRT.

Na sjevernom Jadranu djelomice sunčano, pa i sunčanije, te također toplo. 

Na Jadranu od sutra promjenjivo i nestabilno, često uz pljuskove s grmljavinom, osobito u utorak i četvrtak. U srijedu na sjeverom dijelu uglavnom suho i djelomice sunčano. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni, a u četvrtak će zapuhati jugo, koje će prema kraju dana jačati.”, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Istrametova trodnevna vremenska prognoza za Istru 

PONEDJELJAK - Pretežno sunčano vrijeme, u gorskom području uz mogućnost pojave lokalnih pljuskova. Puhat će većinom slab do umjeren jugozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od 11 do 17 °C, dnevne vrijednosti između 23 i 28 °C.

UTORAK - Djelomice sunčano, ali i vrlo nestabilno vrijeme uz čestu kišu i mjestimične pljuskove praćene grmljavinom, naročito na sjeveru Istre i u gorju. Puhat će slab do umjeren vjetar promjenjivog smjera, u drugom dijelu dana zapuhat će umjeren sjeverozapadnjak i bura. Jutarnje temperature zraka od 13 do 18 °C, dnevne vrijednosti između 20 i 26 °C.

SRIJEDA - Djelomice sunčano, ali ne i posve stabilno vrijeme, ponajprije u gorskom području uz mogućnost pojave lokalnih pljuskova. Puhat će slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od 14 do 19 °C, dnevne vrijednosti između 23 i 26 °C.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter