svečanost u pazinu

Proglašeni najbolji sportaši Grada Pazina za 2023. godinu

| Autor: Glas Istre
(Foto: Studio Ingamba/Marijana Pletikos)

(Foto: Studio Ingamba/Marijana Pletikos)


U organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Pazina, uz pokroviteljstvo Grada Pazina, u ispunjenom polivalentnom prostoru školsko-gradske sportske dvorane Sportskog centra "Egidije Marion" održana je svečanost proglašenja najboljih sportaša Grada Pazina za 2023. godinu na kojoj su dodijeljena priznanja klubovima i pojedincima za ostvarena sportska dostignuća i rezultate u prošloj godini. Pred okupljene su stali i najperspektivniji mladi sportaši do 18. godina u granskim sportovima te oni koji su zaslužili posebne nagrade i priznanja.

Na temelju lanjskih ostvarenih rezultata, penjačica Sara Lanča, automobilist Alex Šćulac i AK Istra Racing Team Pazin odnijeli su titule najboljih za prošlu godinu u tri prestižne kategorije: najbolja sportašica, sportaš i ekipa.

Nagrađeni najperspektivniji mladi sportaši do 18 godina u granskim sportovima su: Rita Dušman (odbojka), Jenny Šćulac (automobilizam), Andrija Androšić i Ana Lakača (košarka), Karlo Šaina (nogomet), Lena Smilović i Tomas Dajčić (kickboxing), Matej Matijaš i Elena Kiršić (sportsko penjanje), Mateo Stihović (boćanje) i Teo Juričić (sportski ribolov).

Dodijeljeno je i pet posebnih nagrada. Dvije nagrade dodijeljene su sportskim klubovima za jubileje i to Stolnoteniskom klubu Pazin za 10 godina postojanja, koju je u ime kluba preuzeo predsjednik Goran Lukez, dok je Sportsko-penjački klub Hiperaktiv nagrađen za 25 godina postojanja, a nagradu je preuzeo predsjednik kluba Goran Matika. Tri posebne nagrade dodijeljene su i pojedincima, Matanu Kataliniću za iznimne rezultate u mlađim kategorijama u 2023. godini postignute u Hrvatskoj kickboxing reprezentaciji i u KBK 'planet sport', Dariju Lukšiću za obilježavanje 20 godina trenerskog rada i Kristini Jurić za obilježavanje 30 godina trenerskog rada.

Nagrade i priznanja uručili su gradonačelnica Grada Pazina Suzana Jašić, Zoran Bravar, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Pazina, Patricija Jedrejčić, direktorica Pazin sporta d.o.o. i Hrvoje Fabris, voditelj poslovne jedinice Istarske Kreditne Banke Pazin te lanjski laureati Josipa Rigo i Martin Štihović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter