PROGLAŠENI NAJBOLJI SPORTAŠI PAZINA ZA 2017. GODINU

Laureati Marta Jedrejčić i Patrik Rabar


U srcu Istre, pljesak za najbolje sportaše čuo se večeras u ispunjenom polivalentnom prostoru Školsko-gradske sportske dvorane, kad su obznanjeni rezultati glasovanja i dodijeljene nagrade na svečanosti proglašenja najboljih sportaša Grada Pazina za 2017. godinu. Pozdravili su okupljeni sportaši i prijatelji sporta i plejadu najperspektivnijih mladih sportaša do 18 godina u granskim sportovima, a dojmljivo je bilo i pri dodjeli nagrade za životno djelo.

U centru pažnje službenog dijela ceremonije koju je tradicionalno priredila Zajednica sportskih udruga, uz pokroviteljstvo Grada Pazina, bili su sportska penjačica Marta Jedrejčić, nogometaš Patrik Rabar, odbojkašice Pazina i boćari Pazina, koji su ponijeli titule najboljih za prošlu godinu u četiri prestižne kategorije: sportašica, sportaš, ekipa i momčad.

Marta Jedrejčić članica je SPK Hiperaktiv, a bljesnula je lani na prvenstvu Hrvatske gdje se okitila s dva prva mjesta u disciplini težinsko, kod juniorki i seniorki. Dominirala je i na međužupanijskom natjecanju Boulder liga Istre i Kvarnera gdje je također bila prva.

Laskavu titulu najboljeg Patrik Rabar osvojio je igrama za svoj klub Pazinku. Prema svim ocjenama sportskih izvjestitelja i nogometnih trenera ocijenjen je najboljim igračem Međužupanijske lige NS Rijeka u 2017. godini. Svojim zalaganjem, požrtvovnošću i kvalitetom igre, najzaslužniji je igrač što je Pazinka osvojila prvo mjesto prošle godine te trenutno nastupa u Trećoj HNL zapad.

Odbojkašice su titulu najboljih ponijele četvrtu godinu za redom. Ponovni izlazak pod svjetla reflektora na fešti pazinskog sporta zaslužile su uspješnim nastupima u Prvoj B ligi koju su lani okončale na trećem mjestu. Ove su polusezone u prosincu na zimske ferije otišle kao vodeća ekipa lige, s velikim šansama da tu budu i pred ljeto kad prvenstvo završava. Svakako vrijedi istaknuti da je seniorska ekipa imala do prije 15-ak dana pobjednički niz od 22 pobjede, odnosno da nisu izgubile natjecateljsku utakmicu od veljače 2017. godine.

Uz odbojkašice, na pozornicu su drugu godinu za redom stali boćari prvoligaša Pazina koji su titulu najbolje momčadi rezervirali još u lipnju prošle godine kad su na osnovu trećeg mjesta u elitnom boćarskom razredu, ostvarili pravo nastupa u Kupu prvaka Europe. U tom prvom međunarodnom iskoraku uslijedio je, pak, povijesni uspjeh pazinskog boćanja. Nakon eliminacije francuskog predstavnika Monte Limara, a potom i slovenskog predstavnika dotad aktualnog viceprvaka Europe, Tatre iz Škofje Loke, boćari Pazina na završnici u talijanskom Saluzzu osvojili se treće mjesto u Europi, izgubivši u polufinalu od aktualnog prvaka Europe, talijanskog Pontesea.

Svečanost je bila prilika i da se na osnovu postignutih rezultata na županijskoj, regionalnoj i državnoj razini dodijeli posebna nagrada SŠD Mladost koje djeluju pri OŠ Vladimira Nazora Pazin. Sportaši pazinske škole proglašeni su najuspješnijim društvom u Istri, a na razini Hrvatske nalaze se na visokom drugom mjestu.

Nagrađeni su i najperspektivniji mladi sportaši do 18 godina u granskim sportovima: Simon Lakošeljac, Adeli Slivar (KK Sensei), Antonio Grabrović (ŠRD Pazinčica), Nino Majcan (MTB Istra Pazin), Mate Ivetić (NK Pazinka), Karin Vratonja (RK Pazin), Franka Golja (ŽOK Pazin), Noa Radolović (BK TNT Pazin), Vito Rubil (Kickboxing klub Minotaur), Luka Zajc (KK Pazin), Stefani Mogorović (Istra Racing Team), Ella Hrvatin (Kickboxing klub Minotaur), Adrian Radola (BK Pazin), Mara Burić (ŽKK Pazin), Alex Šćulac (AMK No Limits Istra Pazin), Karlo Radetić (Konjički klub Soko).

Jadranki Rak Červar nagrada za životno djelo

Na direktan ili indirektan način, gotovo svih koji su se sinoć zatekli na ceremoniji proglašenja tiče se dojmljiva sportska priča Jadranke Rak Červar, stvarana više od 40 godina. Nagrada za životno djelo najmanje je što pazinska sportska obitelj može učiniti za profesoricu tjelesne i zdravstvene kulture u pazinskoj osnovnoj školi, gdje je prve radne sate odradila još 1977. godine. Tijekom svih ovih godina u nastavi, vodi i izvannastavne aktivnosti, atletiku, kros, rukomet i odbojku. Kontinuirano sa svojim učenicima sudjeluje na gradskim, županijskim i državnim natjecanjima, ali i međunarodnim susretima.

Treba spomenuti da su učenici škole koje je odgajala redovito najbolji sportaši grada, pa tako i sinoć nagrađene odbojkašice i penjačica Marta. Naravno, i većina rezultata nagrađenog SŠD Mladost postignuta je pod patronatom pazinske profesorice.

Karlu Fabrisu posebna nagrada

Primjer sportaša za sve generacije sinoć prisutne svakako je stolnotenisač Karlo Fabris kojemu je dodijeljena posebna nagrada. Fabris je istaknuti član STK Pazin, koji je svojim znanjem i igrama u prethodne četiri godine od osnutka, odnosno reaktiviranja kluba uvelike doprinio razvoju stolnog tenisa na području Pazina. Posebno uspješna bila mu je prošla godina kad je osvojio pojedinačno prvo mjesto županijske lige te drugo mjesto na pojedinačnom veteranskom prvenstvu županije u Vrsaru (60+). Sa svoje 72 godine Fabris je bio najbolji igrač lige na rang listi od 53 igrača, od ukupno 27 odigranih mečeva upisao je 23 pobjede i samo četiri poraza. (Mladen PILAT)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter