KREĆE OBNOVA

Nogometno igralište Fabrika izgrađeno je 1954. godine kada je s radom započeo Nogometni klub Vižinada

| Autor: Gordana Čalić Šverko
Projektom je predviđena rekonstrukcija travnjaka, izrada drenaže i postavljanje sustava automatskog navodnjavanja (Foto: Općina Vižinada)

Projektom je predviđena rekonstrukcija travnjaka, izrada drenaže i postavljanje sustava automatskog navodnjavanja (Foto: Općina Vižinada)


Projekt rekonstrukcije nogometnog igrališta Fabrika u Vižinadi uspješno ide svojim tijekom. U Općini Vižinada potpisan je ugovor o nabavi radova koji započinju ovog tjedna. Izvođač je tvrtka Težak iz Umaga, a ukupna vrijednost radova s PDV-om je 109.307 eura.

Projektom je predviđena rekonstrukcija travnjaka, izrada drenaže i postavljanje sustava automatskog navodnjavanja. Rok za dovršetak je tri mjeseca.

- Veseli što smo nakon duge pripreme i revizije projekta uspješno proveli postupak javne nabave te što ćemo započeti s radovima na rekonstrukciji našeg nogometnog igrališta Fabrika. Cilj je omogućiti što kvalitetnije uvjete našoj djeci, mladima i drugim rekreativcima, izjavio je načelnik općine Vižinada Marko Ferenac.

Za projekt rekonstrukcije nogometnog igrališta Fabrika, Općina Vižinada dobila je potporu Ministarstva turizma i sporta. U rujnu prošle godine ministrica Nikolina Brnjac uručila je ugovore za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2023. godini vrijedne 4.059.199 eura. Potpisali su ih tada u Zagrebu predstavnici 87 županija, gradova i općina čiji će se projekti sufinancirati temeljem provedenog Natječaja za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina, a među njima i načelnik Marko Ferenac u ime Općine Vižinada.

Općina Vižinada dobit će od Ministarstva 41.194 eura. Ta su sredstva namjenjena i za nabavu sportskih rekvizita i opreme za održavanje kondicijskih i sportskih treninga za lokalne sportaše.

Nogometno igralište Fabrika izgrađeno je 1954. godine kada je s radom započeo Nogometni klub Vižinada.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater