predsjednica GO SDP-a Buje

Bojana Puzigaća o bespravnoj gradnji: Gdje se sakrio glavni državni inspektor Andrija Mikulić?

| Autor: Glas Istre
(Foto Facebook)

(Foto Facebook)


Kandidatkinja za Sabor u 8. izbornoj jedinici liste "Rijeke pravde" i gradska vijećnica Buja, Bojana Puzigaća, oglasila se vezano za problem bespravne gradnje i (ne)djelovanje nadležnih institucija. Objavu prenosimo u cijelosti:

"Institucije i lokalna politika potpuno su zakazale oko jednog od najvećih problema u Istri – bespravne gradnje. U istri se desetljećima gradi bespravno, uništavaju se poljoprivredna zemljišta, šume, obala… S obzirom da podaci pokazuju da u Istri trenutno ima 50. 000 bespravnih objekata, čini se da su bespravni graditelji uvjereni kako u Hrvatskoj ne postoji ni zakon, ni Inspektorat.

A izgleda i da nisu daleko od istine. Jer što se svih ovih godina poduzelo oko tog problema? Inspektorat je početkom prošle godine najavio veliku akciju rušenja takvih objekata, da bi na kraju riješio njih 14, od čega su jedan dio srušili sami vlasnici. Nakon toga je sve stalo, a glavni državni inspektor Andrija Mikulić potom je očito zaboravio gdje je Istra. Moguće je da glavni inspektor Mikulić misli da je posao završen rušenjem vile Frane Barbarića, još jednog barda HDZ-a poznatog po kupovini medija, aferi plin za cent i bahatosti koja odlikuje ovu vlast.

Istu razinu pasivnosti dobili smo i od lokalnih vlasti, do te mjere da je lako pomisliti da su i HDZ i IDS povezani takvim koruptivnim interesima.
Dio IDS-ovih gradova i općina prošle je godine, kao alibi za svoj dosadašnji nerad, pokrenuo web stranicu bespravnagradnja.hr.

Kao da će poziv 'prijavi bespravnu gradnju' preko noći riješiti probleme koji su se gomilali desetljećima.

I sad imamo web stranicu, a sve ostalo ide po starom, bespravno se gradi i uništava naša Istra.

I zato ih moramo maknuti s vlasti, jer je koriste ne da doprinesu, nego svojom pasivnošću potpomažu uništavanje istarskog poluotoka.

Vrijeme je da kažemo - dosta! Dosta uništavanju naše Istre, dosta neradu institucija i pojedinih političara, dosta sumnjivim biznisima!

Vrijeme je za nove ljude!", poručila je Puzigaća.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter