Zeleni leptir doletio u Labin

Gradu Labinu Večernjakova nagrada za najbolji ekološki projekt

| Autor: Branko Biočić
(Foto: Grad Labin)

(Foto: Grad Labin)


U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu gradonačelniku Labina Valteru Glavičiću uručena je vrijedna nagrada "Zeleni leptir" o čemu je gradonačelnik izvijestio putem društvenih mreža.

Nagrada je dodijeljena za projekt "MOREmo brinuti o MORU!" koji je proglašen najboljim u Hrvatskoj kao najbolji ekološki projekt u 2023. godini u kategoriji "Život ispod vode" i "Život na kopnu", a uručio mu je poznati putopisac Stipe Božić.

Nagrada "Zeleni leptir" dodjeljuje se za izvanredne ekološke projekte koji su u skladu s UN-ovim ciljevima održivog razvoja, a organizator je Večernji list.

Gradu Labinu dodijeljeno je ovo visoko priznaje za projekt "MOREmo brinuti o MORU!"   koji se zaista istaknuo u pogledu ekologije i čišćenja podmorja.

Podsjetimo, ovim projektom organizirano je devet akcija čišćenja podmorja i plaža na području Grada Labina, kojom prilikom je ukupno sakupljeno više od 150 kubika raznog otpada. Oko 220 osnovnoškolaca prošlo je edukaciju u pulskom Aquariumu, 60 srednjoškolaca s nastavnicima educiralo se u Centru za istraživanje mora, a stotinjak posjetitelja/prodavača na ribarnici i tržnici se educiralo o važnosti očuvanja morskog okoliša kroz postavljenu izložbu srednjoškolaca naziva "Gledaj dublje", kojom se htjelo apelirati na trenutnu situaciju s otpadom i time pobuditi svjesnost i potrebu očuvanja cjelokupne zajednice.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter