aktualne investicije

Buzetska obilaznica gotova prije Uskrsa

| Autor: Gordana Čalić Šverko
(Snimila: Gordana Čalić Šverko)

(Snimila: Gordana Čalić Šverko)


Obilaznica Buzeta mora biti gotova do 29. ožujka, rekonstrukcija Riječke ulice počinje 8. travnja, započinje sanacija odrona na nerazvrstanim cestama, a usporedno i sanacija gradskih zidina u starom gradu Buzetu ispod Velih vrata i palače Moretti, najavio je buzetski gradonačelnik Damir Kajin.

Govoreći o aktualnim investicijama, kazao je također da bi popločenje dva trga ispred crkve sv. Jurja i malog Pjacaleta te Ulice Pina Budičina trebalo biti gotovo unutar nekoliko dana.

Krov crkve sv. Bartola

- Upravo su započeli radovi u Svetom Duhu na malom dječjem igralištu, vrijedni više od 70.000 eura, a u srpnju se nastavlja asfaltiranje ceste od Abrami prema Škuljarima. Prva faza obnove fontane na Trgu Fontana trebala bi biti uskoro gotova, a za sanaciju crkva i gradskih zidina, od Ministarstva kulture, Grad Buzet dobio je 35.000 eura, a Župa Buzet 21.000 eura, isključivo za izradu projektne dokumentacije. Do kraja godine, što je puno veća investicija, trebao bi biti uređen i središnji svod crkve sv. Bartola u Roču, kazao je Kajin.

Do kraja ovog mjeseca očekuje se saznati sudbina energetske obnove postojeće Sportske dvorane, 2. travnja Grad će prijaviti projekt sanacije palače Moretti, vrijedan više od pet milijuna eura, a 24. travnja cestu od Mosta prema Rošovu. Uskoro bi izrađivači projektne dokumentacije za POS trebali podnijeti zahtjev za ishođenje građevinske dozvole.

(Snimila: Gordana Čalić Šverko)(Snimila: Gordana Čalić Šverko)

Izdana je nepravomoćna građevinska dozvola za Spar, a u tijeku su i radovi za prilaz trgovačkom centru, odnosno buduću cestu koja će prolaziti ispod Sportske dvorane i Osnovne škole "Vazmoslav Gržalja", čime će se osigurati jednosmjerni promet.

Gradnja Spara u travnju

- Ako nitko ne bude osporavao građevinsku dozvolu za Spar, radovi bi trebali početi u travnju. Investitori su do sada uložili više od dva milijuna eura, a projekt je težak oko sedam milijuna eura. Angažirali su niz buzetskih izvođača, a moram biti iskren, neshvatljiva mi je poruka odvjetnika vlasnika susjedne parcele da će se načekati ako ne kupe zemljište u produžetku.

Moja poruka investitoru je da ne pristane ni na kakve ucjene, jer bi to ubuduće dovelo u pitanje poslovni i investicijski potencijal Grad Buzeta. Započeli smo, iako pripreme traju već duže vrijeme, pregovore sa sindikatima oko materijalnih prava u gradskoj upravi i proračunskim korisnicima jer treba imati na umu da te plaće bitno zaostaju za onima u državnim servisima, kazao je također Kajin.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter