Opsežna rekonstrukcija

Velika ulica u Novigradu dobila novo kameno opločenje

| Autor: Zvonimir Guzić
(Foto: Grad Novigrad)

(Foto: Grad Novigrad)


Opsežna rekonstrukcija komunalne infrastrukture i partnernog uređenja ulica i Velikog trga u novigradskoj starogradskoj jezgri u punom je jeku.

U Velikoj ulici završeni su svi radovi na rekonstrukciji komunalne infrastrukture. Ulica je dobila novo kameno opločenje i asfalt, a u Ulici gradskih vrata nastavljaju se radovi na komunalnoj infrastrukturi.

Napreduju i radovi na Velikom trgu gdje je također završena komunalna infrastruktura i postavljena oborinska odvodnja i elektroinstalacije, a započelo je i postavljanje kamenog opločenja od mora prema istočnom dijelu trga.

Realizacija idejnog projekta uređenja Velikog trga, koja predviđa parterno popločenje trga kamenim pločama, uz postavljanje primjerene javne rasvjete i ostalih elemenata urbane komunalne opreme i drvoreda, predviđena je u više faza tijekom ove i iduće godine.

Riječ je o investiciji koja kroz tri godine predviđa temeljitu rekonstrukciju, proširenje i novogradnju sustava fekalne i oborinske odvodnje te dijela vodovodne mreže starogradske jezgre. Investicija se provodi u sklopu EU projekta

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter