U ORGANIZACIJI SKI KLUBA POREČ - PARENZO

Ovog vikenda Otvoreno prvenstvo Poreča u veleslalomu

| Autor: Tea Tidić
Sudionici prošlogodišnjeg Prvenstva (Foto: Ski klub Poreč)

Sudionici prošlogodišnjeg Prvenstva (Foto: Ski klub Poreč)


Ski klub Poreč-Parenzo organizira i ove godine Otvoreno prvenstvo Poreča, 14. po redu, u veleslalomu za mladež i rekreativce koje se boduje za Kup Istre.

Natjecanje će se održati u subotu, 17. veljače, u poznatom talijanskom skijalištu Zoncolan - Ravascletto kod Udina.

Sve zainteresirane skijašice i skijaši mogu pristupiti natjecanju, rekreativnog tipa, mogu pristupiti, a bit će raspoređeni u sedam kategorijama od mlađe djece do starijih veteranki i veterana. Za natjecatelje je kaciga obavezna. Prijava i podjela startnih brojeva slijedi po dolasku na skijalište pored restorana kod vrha gondole i iznosi 10 eura. Start prve vožnje u 11.15 sati, druga slijedi odmah u nastavku. Predviđeni su pehari za pobjednike i medalje za prva tri mjesta u svim kategorijama.

Za ovu manifestaciju Ski klub Poreč-Parenzo organizira prijevoz autobusima, a izlet je, organiziran i za "obične" skijaše, šetače, i ljubitelje snježnih ugođaja. Polazak je ispred SRC Veli Jože u 5.15 sati, a povratak u Poreč oko 21.45 sat. Ravascletto je udaljen 230 kilometra od Poreča.

Prijevoz s uključenom članarinom u Ski klub Poreč-Parenzo iznosi 35 eura po osobi. Djeca u pratnji roditelja do 10 godina ­ 15 eura.

Jednodnevna ski karta s uključenim osiguranjem iznosi 33 eura za odrasle, za djecu od 8 do 17 godina 10 eura, za mlađe besplatno. Samo gondola, bez skijanja do vrha i povratak 14 eura. Moguć je i najam skijaške opreme kod polazne gondole.

Utrka se održava na osiguranoj i obilježenoj stazi, a za one koji se ne natječu, slobodno skijanje i šetnja predviđeni od 9.30 do 16 sati.

Proglašenje pobjednika i dodjela pehara, medalja i priznanja za plasmane u svim kategorijama, uz malu feštu, bit će nakon utrke na glavnom platou skijališta.

Dolazak u Ravascletto oko 9 sati, polazak iz Ravascletta u 17.30 sati.

Sve informacije mogu se dobiti na mail [email protected], gdje se i primaju rezervacije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter