radionica redizajna

Od stare do nove kravate: Počinje novi ciklus radionica u Gradskoj galeriji Labin

| Autor: Branko BIOČIĆ
Dvije Ivane, voditeljice radionice (Foto Branko Biočić)

Dvije Ivane, voditeljice radionice (Foto Branko Biočić)


Nakon uspješno provedenog ciklusa kreativnih radionica art&wine tijekom 2023. godine organizatori, Turistička zajednica Grada Labina i Pučko otvoreno učilište Labin, nastavljaju s programom u nadopunjenom izdanju.

Na Noć muzeja, u petak 26. siječnja organiziraju u Gradskoj galeriji u 18 sati radionicu redizajna kravate. Organizatori ističu kako je kravata modni dodatak - simbol uglađenosti i elegancije, a naša je zemlja poznata ostatku svijeta baš po tom modnom dodatku koji je i dobio ime po Hrvatima. U nadi da osvijeste kod ljudi vrijednost odjeće koju imaju, a koja stoji zaboravljena u ormaru, kreatorice radionice iz zagrebačkg brenda La Bestia došle su na ideju redizajna klasične kravate.

- Možda tako imaš staru kravatu od koje možeš izraditi predivnu mašnu ili žensku kravatu koju ćeš ponosno nositi i koja će osvježiti svaki tvoj outfit. Ako ju nemaš, ne brini, imamo ih mi, raznih dezena i boja, a naravno i ukrasa i broševa kojima ćeš ih ukrasiti. Osim redizajna kravate, naučit ćeš i osnove ručnog šivanja, ako već prije nisi. Za radionicu nije potrebno nikakvo predznanje, a za kreativnost se ne brini, probudit ćemo je mi u tebi, poručuju dizajnerice La Bestije.

- Posebno smo vezane uz Labin budući da jedna naša pridružena »beštija« Daniela živi u Ripendi. Često dolazimo kod nje na radionice pa čak imamo i mali kutak sa izloženim kreacijama u njenom showroomu OPG-a Mirakul, ističu Ivana Miletić Kunkušak i Ivana Plavčić iz La Bestije.

Radionica je predviđena za 25 sudionika, a kotizacija obuhvaća trošak sudjelovanja na radionici, materijal, zakusku i pjenušac. Kroz predstavljanje pjenušca voditi će sommelier Denis Peteani iz istoimenog hotela Peteani a kroz cijelu večer voditi će Roberta Razzi. Nakon radionice svaki polaznik sa sobom nosi jedinstvenu kreaciju koju može nositi, ili prigodno pokloniti dragoj osobi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter