Labinjanka u Životu na vagi izgubila 61,2 kilograma

Htjela sam život uzeti u svoje ruke i učiniti nešto za sebe

| Autor: Branko Biočić
(Snimio: Branko Biočić)

(Snimio: Branko Biočić)


Dajana Milevoj, 26-godišnja magistrica ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja koja radi kao odgojiteljica u Dječjem vrtiću "Pjerina Verbanac" u Labinu već četiri godine, bila je sudionica posljednje RTL-ove emisije "Život na vagi". U emisiju je stigla sa 176,8 kilograma, tijekom emisije skinula je 61,2 kilograma, što znači da je izgubila 34,6 posto tjelesne mase jer je na finalnom vaganju imala 115,6 kilograma.

Malo joj je nedostajalo da prestigne Peru.

- Sebe bih opisala kao upornu, vedru i marljivu osobu, a ponekad znam biti i malo tvrdoglava. Moj motiv za prijavu u show "Život na vagi" bio je primarno zdravlje. S godinama sam nakupila iznimno velik broj kilograma te sam jednostavno došla do zaključka da moram svoj život preuzeti u ruke i učiniti nešto za sebe. Cijeli život se borim s kilogramima i nije da nisam nikad ništa poduzimala po tom pitanju, ali očigledno svi moji postupci nisu bili dovoljni. Jednom prilikom slučajno sam naletjela na reklamu na TV-u i pomislila: možda da ovo probam, nije savršeno rješenje, ali... Tjedan dana nakon dubokog promišljanja, ispunila sam prijavnicu, govori nam Dajana.

Najlakše bez mobitela

Pitamo što je bilo najlakše, a što najteže.

- U periodu od šest mjeseci izgubila sam 60-ak kilograma i smatram da tu količinu "vani", bez dodatne pomoći, ne bih nikad skinula tako da rezultat sam po sebi govori benefite ovog showa. Najlakše mi je bilo prihvatiti vrijeme bez mobitela, potpuna izolacija od bližnjih nije uopće lagana, ali biti bez mobitela i interneta na 14 tjedana bih svakom preporučila. Na taj način dobila sam priliku posvetiti se sebi i svojim ciljevima. Najteže je bilo priviknuti se na potpunu izolaciju, zauzeti raspored snimanja, treninga i ostalih obaveza također dodatno su otežavali situaciju, ali ne mogu reći da je bilo neizvedivo, kaže Dajana, a na upit jesu li ispunjena njezina očekivanja, je li na kraju zadovoljna i što misli o pobjedniku odgovara:

- Generalno, zadovoljna sam svojim doprinosom u showu. Moja početna očekivanja su bila drugačija s obzirom na to da prije svog ulaska nisam gledala prijašnje sezone, ali sve u svemu, osobno zadovoljstvo je prisutno. Pobjednici su definitivno zaslužili pobjede i čestitam im još jednom na njihovom uspjehu. Šepićev rezultat je definitivno zavidan i svaka mu čast na tome. Najviše sam se zbližila s Jurom i Marie, ali i s većinom sam u još uvijek u kontaktu, smatram kako je neka vrsta umrežavanja dobra podloga za budućnost u vidu održavanja tjelesne mase u optimali, odgovara Dajana te ističe kako je njezina mama oduševljena promjenom, kao i ostatak njezinih bližnjih, prijatelja i kolegica na poslu.

(Snimio: Branko Biočić)Dajana s ponosnom majkom (Foto: RTL)

Zasad joj tople riječi podrške dolaze sa svih strana i u nekim trenucima ostaje bez teksta kada je ljudi zaustave na ulici, od potpunih neznanaca do poznanika i bližnjih.

- Sada kada je sve završilo, na meni je da uzmem sve benefite koje mi je show pružio i implementiram ih u svoj život. Taj proces tranzicije kod mene je započeo dva tjedna prije izlaska iz kuće i sada već uspješno traje tri mjeseca. Normalno je očekivati i uspone i padove, bolje i lošije dane, ali za sada ide. Ne mogu reći da je lako uskladiti treninge, pripremu hrane i posao, ali uz pomoć svojih bližnjih i vjerom u sebe, proces usklađivanja i primjene naučenog se nastavlja punom parom, kaže Dajana.

Ključ je u vama

Svim osobama, ne samo pretilim, poručuje kako je u redu sebi priznati da imaš problem, bili to kilogrami ili druge "životne okolnosti i nedaće".

- Sjetite se, ključ je u vama, vi birate svoj put i vi ste pokretač vlastitog života. Život je često čupav i dlakav, to je surova realnost, ali mi odabiremo kako i na koji način ćemo se nositi sa svojim problemima i kakav pogled ćemo imati na njih, zaključila je na kraju Dajana Milevoj.

Njezina ravnateljica u labinskom Dječjem vrtiću "Pjerina Verbanac" Ivana Škopac dodaje:

- S obzirom na to je Dajana osoba koja je vrlo predana poslu, ima pozitivan pristup prema radu te vrlo je strpljiva i uporna, cijeli je kolektiv od samog početka vjerovao u njezin uspjeh. Ni u jednom trenutku nije bilo dvojbe ne pružiti joj podršku i omogućiti odsustvo koje nije predstavljalo organizacijski problem upravo iz razloga što kad postoje dobra volja i trud, sve je moguće posložiti. Za nas je Dajana od samog početka bila pobjednica i to samim time što se odvažila na sudjelovanje u jednoj takvoj emisiji koja zapravo podrazumijeva - "promijeniti svoj život", rekla je Škopac.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter