NOVA RUHA

Igrališta u Rapcu i Presici opremljena novim spravama

| Autor: Glas Istre
(Foto: Grad Labin)

(Foto: Grad Labin)


Proteklih su dana završeni radovi na potpunoj rekonstrukciji dječjeg igrališta u Lošinjskoj ulici u Rapcu kao i dodatnom uređenju igrališta u Presici.  

Podsjetimo, radi se o projektima za koje su osigurana sredstva putem natječaja FLAG-a ALBA.

Igralište u Lošinjskoj potpuno je rekonstruirano te opremljeno novim spravama, a svojim uređenjem donosi jednu novu vizuru ovom dijelu Rapca.

Podsjetimo, Gradu Labinu je za ovaj projekt dodijeljeno čak 92.879,95 eura. Novo igralište je koncipirano na temi broda koji je pristao na obalu te koji se sastoji od više razina, zajedno s jarbolima i užadi po kojima se djeca mogu penjati i istraživati. Osim broda postoji i nekoliko mostova koji povezuju brod s gradom na obali. Cjelinu zaokružuju njihalica na opruzi u obliku ribe te ljuljačka. Na informativnoj tabeli igrališta  biti će postavljen QR kod sa zanimljivim sadržajima vezanih uz zastupljene morske vrste te ribarsku povijest i tradiciju lokalnog područja.

Igralište u Presici obnovljeno je 2013. te su sada osigurana bespovratna sredstva za njegovu nadogradnju i nadopunu. Postavljene su dvije nove sprave s morskom tematikom, a radi se o njihalici na opruzi u obliku dupina i kombiniranog igrala koje predstavlja brodsku kabinu.

Oba igrališta financirana su bespovratnim sredstvima FLAG-a ALBA za što je Gradu Labinu dodijeljeno čak 114 tisuća eura

Nakon provedenog postupka javne nabave, kao najpovoljniji ponuditelj izabran je zagrebački Redox koji je uredio i opremio obje lokacije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter