pravomoćna presuda

Poznati trgovački lanac mora isplatiti odštetu ženi koja je slomila ruku ispred njihove trgovine u Medulinu

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Arhiva Glasa Istre)

Ilustracija (Arhiva Glasa Istre)


Tvrtka Lidl Hrvatska trebala bi, prema nedavnoj pravomoćnoj presudi Općinskog suda u Puli, isplatiti više od šest tisuća eura (45 tisuća kuna) ženi koja se još 21. siječnja 2020. godine ozlijedila na ulasku u njihov trgovački centar u Medulinu.

Nesretna se Medulinka spotaknula o crijevo za vodu koje se protezalo cijelom dužinom od hidranta s desne strane ulaza pa sve do prostora s kolicima. Pod je bio mokar od vode te da nigdje nije bilo znaka upozorenja na sklizak pod.

Ističe da je prilikom približavanja trgovini nogom zapela za crijevo, a zbog mokrog i skliskog poda nakon toga se okliznula i pala na desnu ruku uslijed čega je zadobila frakturu treće metakarpalne kosti te subtotalnu rupturu tetive desne nadlaktice.

Nakon udarca, tužiteljica je bila u šoku te se nije mogla pomaknuti zbog bolova u ruci. Odmah joj je u pomoć priskočila jedna od onih gospođa koje su hodale ispred nje, a priskočio im je i zaštitar tuženika koji joj je pomogao da se digne. Tužitelj navodi kako se zbog zadobivenih povreda liječila godinu dana zbog čega je bila i nesposobna za rad.

Osim što je u početku imala gips, obavila je i više od 50 fizikalnih terapija, a liječenje je okončala u veljači 2021. Da bi stvar bila gora, žena se više nikada neće u potpunosti oporaviti od zadobivenih ozljeda. Naime, sud je utvrdio da je tužiteljici trajno umanjena životna i radna aktivnost za 10 posto u odnosu na ranije zdravstveno stanje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter