"Svi za lokvu, LOKVA ZA SVE! Vol. 2"

Druga akcija sadnje i uređenja Medulinske lokve

| Autor: Glas Istre
(Foto Općina Medulin)

(Foto Općina Medulin)


U Medulinu se ove subote održava 2. akcija sadnje i uređenja okoliša Medulinske lokve, u sklopu projekta "Svi za lokvu, LOKVA ZA SVE! Vol. 2". Projekt provodi Udruga Sakramenski u suradnji sa medulinskom osnovnom školom, Javnom ustanovom Kamenjak, komunalnim poduzećem Med eko servis d.o.o. i Općinom Medulin.

Okupljanje sudionika je do 10 sati, kada će započeti planirani program te će se paralelno odvijati sadnja i popratne aktivnosti. U samoj sadnji će volonterima i mještanima pomagati djelatnici Med eko servisa koji će prethodno teren i pripremiti za sadnju, a akciju će voditi i koordinirati Iva Tominović Matas iz Green Hypnotic d.o.o. koja je izradila projekt uređenja okoliša lokve.

U subotu će, kao i u prethodnim aktivnostima, naglasak biti na najmlađima, pa će tako već na samom početku programa Anja Kolić i Nataša Banko Kolić iz udruge Puppeta izvesti posebno za ovu prigodu osmišljen lutkarski igrokaz pod nazivom "Šetnja s lutkama uz Medulinsku lokvu". Potom će se djeca u pratnji učitelja ili roditelja uz ostale sudionike uključiti u akciju sadnje i time doprinijeti uređenju okoliša lokve.

Nakon sadnje moći će se uključiti u dvije radionice, jedna u kojoj će se pripremati zdravi obroci za ptice te druga u kojoj će se oslikavati kućice za ptice koje će potom biti postavljene na okolna stabla.

Za sve će sudionike biti osigurane rukavice i oprema za rad, okrjepa i ručak nakon dovršetka sadnje (planirano trajanje akcije s uključenim popratnim aktivnostima i zajedničkim objedom sudionika je do 14 sati).

Za zabavu i veselje najmlađih tijekom događaja u goste dolazi majstorica šminke i facepaintinga Rozana Mihovilović Perc iz Make Up Corner-a, koja će mališanima oslikati lica veselim i šarenim motivima povezanim s Medulinskom lokvom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of