WEEKEND FOOD FESTIVAL

Okupljanje kuhara, ugostitelja i degustatora

| Autor: Doria Mohorović
(Foto Weekend Food Festival)

(Foto Weekend Food Festival)


Nakon uspješna prva dva izdanja, Weekend Food Festival će ponovno, na tri dana, od 19. do 21. travnja postaviti Rovinj i Hrvatsku u središte svjetske gastronomske scene, u okupljanju svih onih kojima je hrana sastavni dio posla. Tako će i na ovogodišnjem festivalu sudjelovati najbolji svjetski chefovi, stručnjaci iz područja gastronomije, prehrambene industrije i ugostiteljstva, ali i svi zaljubljenici u dobru hranu koji sa strašću istražuju svijet gastronomije.

- Najveći uspjeh je što smo se kroz zadnje dvije godine uspjeli pozicionirati kao jedan od najvažnijih gastronomskih festivala u regiji i tako stati uz bok najvećih europskih festivala ako se uzme u obzir lista chefova i stručnjaka koji su gostovali. Ove godine osim domaćih i svjetskih chefova poseban fokus festivala bit će na okupljanju profesionalaca i stručnjaka iz industrije hrane i pića, rekao je direktor festivala Boris Kovaček i naglasio da se i ove godine očekuje i veliki broj zaljubljenika u gastronomiju, food blogera i foodija.

Massimo Bottura, Franco Pepe, Rasmus Munk, Dabiz Muñoz, Ricard Camarena, Eduard Xaturch, Ana Roš, Deni Srdoč, David Skoko samo su neka od imena koja su već sudjelovala, a za sljedeću godinu organizatori najavljuju još više programa, showcookinga gostujućih chefova svjetske i domaće scene, masterclassove te raznoliku ponudu hrane uz zabavu koja je neizostavni dio ovog festivala.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter