Tradicionalni kamp OK-a Rovinj

Kolonija koja djecu potiče na aktivnost

| Autor: Olja Fazlović
(Snimila Olja Fazlović)

(Snimila Olja Fazlović)


Ženski Odbojkaški klub Rovinj i ovog ljeta tradicionalno održava odbojkaški kamp, odnosno ljetnu koloniju pod nazivom »Sport i more«. Ove godine ta je ljetna aktivnosti koja se odvija pod stručnim vodstvom kineziologa doživjela svoje 27. izdanje, a u rad s djecom ove su se godine uključili Ivana Rakić, Eufemija Benussi Krelja, Darka Jelenc, Samuel Benussi i Aldo Krelja, ujedno i predsjednika Odbojkaškog kluba Rovinj.

Veliki interes

- S kampom smo započeli još od davne 1996. godine, s djevojkama koje su bile u klubu i to se onda sve počelo širiti te je nastajala kolonija, pojašnjava Krelja.

Ove godine interes djece i roditelja bio je izuzetno velik te se u kamp prijavilo osamdesetak djece u dobi od 7 do 15 godina, najviše s područja Grada Rovinja.

(Snimila Olja Fazlović)jedna od aktivnosti je učenje kako se upravlja kajakom (Snimila Olja Fazlović)

- Imamo raznovrsne aktivnosti, uvijek pokušavamo napraviti nešto novo kako bi im bilo zanimljivo. Prolazimo kroz kajak, plivanje, skokove u vodi, ronjenje s bocama, penjanje, zatim skokove na trampolinima, razgledavanje otoka, noćno kampiranje te, ovisno o vremenskim prilikama, i još mnogo drugih aktivnosti čiji je cilj djeci približiti sport, potaknuti ih da se njime počnu baviti i da budu aktivnija, kaže voditelj kampa Samuel Benussi.

Svakoga dana djeca imaju novu aktivnost, kaže Benussi, objašnjavajući kako im pokušavaju dati što više mogućnosti.

- Možda će se netko od njih u budućnosti baviti penjanjem, ronjenjem ili nekim drugim sportom. Imamo jednog sudionika koji je završio tečaj ronjenja s bocom, ima 15 godina i na to smo jako ponosni. To nam je veliki uspjeh, naglašava voditelj.

Potpora kampu

U provođenju aktivnosti, kao i osiguravanju potrebne infrastrukture te rekvizita, organizatorima iz rovinjskog odbojkaškog kluba pomažu i Sportsko penjački klub Muntravo, koji uči djecu kako se penjati na siguran način, zatim Klub podvodnih aktivnosti Rovinj-Rovigno koji daje prostore za kampiranje, te instruktor ronjenja s bocama Roberto Cafolla.

Prostor za održavanje različitih aktivnosti u svojim kampovima Polari i Veštar osigurala je i Maistra, a organizatorima su pomogli i iz turističkog naselja Villas Rubin. Obitelj Hrelja osigurala je korištenje trampolina, Kimbi omogućila izlet brodom, a Valalta marende za sve sudionike kampa.

Aktivnosti u kampu započele su prvoga dana kolovoza i ovih dana privode se kraju kampiranjem.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter