IVAN IPŠA

Mladić iz Ipši uzdanica je istarske maslinarske, ali i vinske scene

| Autor: Gordana Čalić Šverko
Ivan Ipša mladi je poljoprivrednik potpuno posvećen poslu (Snimila Gordana Čalić Šverko)

Ivan Ipša mladi je poljoprivrednik potpuno posvećen poslu (Snimila Gordana Čalić Šverko)


Iz poznate je obitelji maslinara koja svoje maslinarsko, a zadnjih godina i vinsko carstvo, gradi u malom selu Ipši nedaleko od Livada, okruženom terasastim maslinicima.

Ivan Ipša, mlada uzdanica istarske maslinarske, ali i vinske scene, drugoplasirani je u izboru za najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika u 2023. godini, netom održanom u organizaciji zastupnice u Europskom parlamentu Sunčane Glavak, Jutarnjeg lista i Ministarstva poljoprivrede. U jakoj konkurenciji, uvršten među dvadeset najboljih, i prema procjeni stručnog žirija i čitatelja, osvojio je drugo mjesto.

Za razliku od najboljeg mladog poljoprivrednika, Davida Pejića iz Habijanca kod Vrbovca, suvlasnika "Zrno eko imanja" za proizvodnju voća i povrća po načelima ekološke proizvodnje hrane, koji je nagrađen s 3.500 eura, Ivan je dobio 2.000 eura, a trećeplasirani vinogradar Ivan Antun Čegec iz Marinovca kod Svetog Ivana Zeline 1.000 eura.

Čitatelji Jutarnjeg lista titulu najbolje mlade poljoprivrednice dodijelili su Mariji Klistović iz Drenovaca koja se bavi stočarstvom. Svih dvadeset finalista nagrađeno je dvodnevnim putovanjem u Bruxelles i posjetom Europskom parlamentu u organizaciji zastupnice Sunčane Glavak.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter